Ma 2017 április 26. szerda, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Véget ért a Garam Mente Értékfeltáró Kollégium
2017. április 26., szerda

Mint már korábban szó esett róla, befejeződött a Garam Mente Értékfeltáró Kollégium. A hétvégén a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a nánai székhelyű LIMES-ANAVUM Regionális Honismereti Társulás a párkányi Művelődési Házban tartotta meg a rendezvény zárókonferenciáját.

Tovább
Megkezdődött a Rendszerváltó Filmszemle döntője
2017. április 25., kedd

Van miből okulnunk, van miből tanulnunk – fogalmazott Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezett első Rendszerváltó Filmszemle megnyitóján.

Tovább
Nyári napközis jellegű úszótábor a Népfőiskolán
2017. április 24., hétfő

Szeretettel hívjuk és várjuk nyári, napközi jelegű úszótáborunkba az úszni tudó és még úszni nem tudó gyermekeket. A gyerekek délelőtt és délután tudásszintjüknek megfelelően vesznek részt az úszásoktatáson. Az oktatást kézműves-, és játékos foglalkozások, valamint sportversenyek teszik élmény gazdaggá. Jelentkezni 5 éves kortól lehet!

Tovább
A Lyra együttes tartott zenés irodalmi estet a Népfőiskolán
2017. április 23., vasárnap

2017 áprilisában zenés irodalmi estre hívták a lakiteleki általános iskolásokat és a Népfőiskola vendégszeretetét élvező „Ki Mit Tud” versenyre érkező és érdeklődő kisiskolák diákjait, tanárait.

Tovább
Filmbemutatót tartanak a Rendszerváltó filmszemle alkotásaiból
2017. április 22., szombat

A Lakiteleki Népfőiskola, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum, és a Dunaversitas Egyesület idén először hirdette meg a Rendszerváltó Filmszemlét, amelyre hazai és határon túli alkotóktól összesen 40 film érkezett.

Tovább
Megrendezték a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő nemzeti elődöntőjét
2017. április 21., péntek

A Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének támogatására pályázatot írt ki. A pályázat egyik kötelező eleme egy vetélkedő megszervezése volt, amelyet minden megye és minden résztvevő határon túli terület külön valósított meg azzal a céllal, hogy a fiatalokat bevonja a hungarikumok megőrzésébe, gyűjtésébe, megismerésébe.

Tovább
Beszámolót tartottak a Kisvárda Kollégium tagjai
2017. április 20., csütörtök

Az elmúlt héten került sor a Kisvárda Kollégium első terepmunkájára. Az értékfeltáró munkához mintegy 50 kutató csatlakozott. A nagyrészt egyetemistákból álló csoportok a Kisvárdai járás 23 települését tekintették meg.

Tovább
A közösségi művelődésről tanácskoznak Lakiteleken
2017. április 19., szerda

A társadalomfejlesztő közösségi művelődés, a nemzeti kultúra szerepe, valamint a tudásmegosztás lehetőségei a kiemelt témái az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. szerdán kezdődött kétnapos konferenciájának a Lakitelek Népfőiskolán.

Tovább
Meghívó Gálfalvi György: Beszélgetéseink című könyvének bemutatójára
2017. április 19., szerda

A Lakitelek Népfőiskola szeretettel hív és vár minden kedves érdeklődőt az Antológia Kiadó és Nyomda legújabb könyvének bemutatójára. Gálfalvi György: Beszélgetéseink című kötetét Agócs Sándor, az Antológia Kiadó és Nyomda Kft. ügyvezetője mutatja be 2017. április 19-én.

Tovább
Elektronikusan is foglalhat szállást a Hotel Club Tisza *** szállodába
2017. április 18., kedd

Ezentúl elektronikusan is lehetősége van szállásfoglalásra a Hotel Club Tisza Lakitelek három csillagos szállodába. Ha a Népfőiskola Vendégházában szeretne eltölteni néhány napot, a szallas.hu portál rendszerén keresztül könnyedén foglalhat szobát magának.

Tovább
Az IKSZT 2017. második negyedévi nyitva tartása
2017. április 17., hétfő

A Lakitelek Népfőiskola Integrált Közösségi Szolgáltató Tere (IKSZT) 2017. április – május – június hónapokban az alábbi nyitva tartás szerint várja az érdeklődőket.

Tovább
Áldott húsvéti ünnepet kívánunk!
2017. április 16., vasárnap

Reviczky Gyula költeményével kíván a Lakitelek Népfőiskola minden Kedves Látogatójának Istentől áldott, örömteli húsvéti ünnepet!

Tovább
Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program pályázatai
2017. április 15., szombat

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program 2017. évi pályázatai. A program célja a Magyarországon és  a külhoni magyarlakta területeken élő tehetségek segítése. A Nemzeti Tehetség Program elfogadásával az Országgyűlés 2008-2028 között, húsz évre kiemelt lehetőséget ad a tehetséges fiatalok hosszú távú, folyamatos és biztonságos segítésére.

Tovább
További híreink »

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2017. Április >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink