Ma 2018 április 25. szerda, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

A világon a legjobb óvónőnek lenni – vallja Sütő Lászlóné
2018. április 24., kedd

Ritkaságszámba megy manapság, hogy valaki négy évtizeden át dolgozzon egy munkahelyen. Sütő Lászlóné a lakiteleki Szivárvány Óvodában kezdte pályafutását negyven éve. Harminchárom éve az intézmény vezetője. Irányítása alatt vált referenciaintézménnyé az óvoda. Kimagasló szakmai munkáját a közelmúltban a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével jutalmazták.

Tovább
Kölcsey Kör: A migrációról – másként
2018. április 23., hétfő

Tisztelettel meghívjuk a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata által szervezett 30. pódium-beszélgetésre, melynek címe: A migrációról – másként. Vendég: dr. Kasznár Attila őrnagy, az NKE Terrorelhárítási Tanszék vezetője és Nagy Sándor, a Nemzeti Fórum alelnöke.

Tovább
Lóhátról vigyáznak a falu nyugalmára Tiszaalpáron
2018. április 22., vasárnap

A lokálpatrióta nem csupán büszke szűkebb pátriá­jára és az általa képviselt javakra, hanem a régi értékek megőrzését, az újabbak teremtését is igyekszik előmozdítani, és fontosságban a helyi sajátosságokat a nemzeti, regionális vagy globális értékek fölé helyezi – írja a szakirodalom. Ezt akár Bársony Anettről is írhatták volna.

Tovább
Nagy Alajos tanulmányi ösztöndíj
2018. április 21., szombat

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma Nagy Alajos ösztöndíjat alapított. Az ösztöndíjat olyan főiskolások és egyetemisták részére hirdettük meg, akik Lakiteleken élnek. A pályázók március 15-ig adhatták le jelentkezésüket. A jelentkezés feltétele a lakiteleki állandó lakcím, iskolalátogatási/jogviszony igazolás és önéletrajz voltak.

Tovább
Polgármesterek találkoztak a Lakitelek Népfőiskolán
2018. április 20., péntek

Bács-Kiskun megye 118 polgármesterét hívta szakmai fórumra a megyei önkormányzat csütörtökön és pénteken. A tanácskozást minden évben más településen rendezik meg, ezúttal a Lakitelek Népfőiskola adott otthont az eseménynek.

Tovább
Nem pihen a Lovas Tagozat
2018. április 17., kedd

A Tagozat az idei évben már két elnökségi ülésen van túl, és gőzerővel vetették bele magukat a 2018. évre szóló munkatervük megvalósításába is. Április 13-15 között adott ismételten otthont a lakiteleki Népfőiskola a lovas polgárőrök portya- és járőrvezetői képzésének, amely a szokott módon egy hétvégét ölelt fel.

Tovább
Kisiskolák „Ki mit tud?” versenyét rendezték meg idén is a Népfőiskolán
2018. április 13., péntek

A Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülte ebben az évben is megrendezte „Ifjúsági Ki mit tud?” vetélkedőjét a lakiteleki Népfőiskolán április 11 – 12-én. Az elmúlt évek élményekben gazdag tapasztalatai alapján idén rekord számban jelentkeztek a tehetségüket bemutatni szándékozó diákok.

Tovább
A kertészek kiültették a virágokat
2018. április 10., kedd

„Tegnap a Népfőiskolán több értekezlet, egyeztetések, egyszóval nagyüzem a beruházásokban és a programokban. A képet a szálloda mellett készítettem, a kertészek kiültették a virágokat. Végleges, hogy itt a tavasz, folyamatosság és megújulás legyen a közéletben is!” – írja facebook oldalán Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Tovább
Elsöprő, 60% feletti győzelmet aratott Lezsák Sándor és a Fidesz-KDNP Lakiteleken
2018. április 9., hétfő

Az április 8-án tartott országgyűlési választás magas, 65% feletti részvétellel zajlott Lakiteleken. Lezsák Sándor a szavazatok 62,38%-ával fölényesen nyert a településen, a Fidesz-KDNP listája pedig 61,24%-kal szintén a legtöbb szavazatot kapta. Települési szinten az MSZP-Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció be se került volna a parlamentbe.

Tovább
A „Turini remete” - országos történelmi vetélkedő a Népfőiskolán
2018. április 7., szombat

Az 1848-as forradalom, az áprilisi törvények kiadásának 170. évfordulójára emlékezve a Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakiteleki Népfőiskola és a Lakiteleki Eötvös Iskola Kárpát-medencei történelmi versenyt hirdetett általános iskolás korú (10-15 éves) és középiskolás korú (15-19 éves) fiatalok számára „TURINI REMETE”- KOSSUTH LAJOS ÉLETE ÉS PÁLYAFUTÁSA címmel .

Tovább
Igazán mélyre süllyedt Lakitelek Önkormányzata a választási kampányban
2018. április 7., szombat

Pénteken, az országgyűlési választás előtt kettő nappal politikai tartalmú szórólapot juttatott el a háztartásokba Lakitelek Önkormányzata, melyen Lezsák Sándort, a Fidesz-KDNP jelöltjét bírálja. A képviselő-testület valamennyi tagja által jegyzett levélben saját szavaikkal cáfolható módon vádolják Lakitelek országgyűlési képviselőjét. A szórólap miatt Lenkei Róbert megyei önkormányzati képviselő az országgyűlési választókerületi választási bizottsághoz fordult.

Tovább
A hungarikumok is erősítik a csángó magyarok identitásőrzését
2018. április 6., péntek

Amióta a moldvai magyar pedagógusok részt vesznek a Lakiteleki Népfőiskola továbbképzésén, érezhetően erősödött a közösségük is. A szakmai elmélyülés mellett közösséggé is formálódnak a Lakiteleki Népfőiskola továbbképzésén részt vevő csángó magyar pedagógusok – emelte ki lapunknak adott interjújában a program hangsúlyait Lezsák Sándor, a népfőiskola vezetője, az Országgyűlés alelnöke.

Tovább
A migráns a jólét reményével követel bebocsátást, rúgja ránk az ajtót
2018. április 5., csütörtök

Felforrósodott a hangulat a makro- és a mikrokörnyezetünkben egyaránt. A békés nyugalomnak úgy tűnik, egyszer és mindenkorra vége van. Külső erők feszegetik hazánk határait – nyugati és belső ellenfelek segítségével. Hazánk határvédelemre szorul… Az országgyűlési választások időszaka mindig is felfokozta a hazai választási hangulatot, de ahogy előbbre jutunk, úgy látszódik, soha nem látott méreteket is ölt…

Tovább
További híreink »

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata által szervezett 30. pódium-beszélgetésre, melynek címe: A migrációról – másként. Vendég: dr. Kasznár Attila őrnagy, az NKE Terrorelhárítási Tanszék vezetője és Nagy Sándor, a Nemzeti Fórum alelnöke.

Tovább
 

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Április >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink