Ma 2017 augusztus 22. kedd, Menyhért és Mirjam napja van. Holnap Bence napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Kiállítás nyílt a pedagógusok alkotótáborának festményeiből
2017. augusztus 21., hétfő

Augusztus 19-én délután kiállítás megnyitó volt a Népfőiskola Lakodalmas házának különtermében, ahol a Kárpát-medencei pedagógusok képzőművészeti táborában készült festményeket mutatták be az alkotók.

Tovább
Az öröm a keresztény ember viselete – Böjte Csaba ünnepi gondolatai Szent István királyról
2017. augusztus 20., vasárnap

Idén Szent István király ünnepén a budapesti bazilikánál Böjte Csaba ferences szerzetes tesz tanúságot hitéről, életéről. Ezúttal az ünnepről, a megmaradásról, az örömről és természetesen Szent István király példájáról beszélgettünk vele.

Tovább
Összefoglaló az IKSZT 2016. második féléves programjairól
2017. augusztus 19., szombat

A Népfőiskola Alapítvány Kölcsey háza 2012. október 30-tól Integrált Közösségi Szolgáltató Térként is működik. 2016. január elsejétől a negyedéves beszámolási időszak félévesre változott. Azokról a második féléves (2016. június 30 – 2017. január 5.) megvalósult programjainkról olvashatják képes összeállításunkat, amelyek a Herman Ottó Intézet részére készített beszámolóban szerepelnek.

Tovább
Folyamatban van a Népfőiskola termálvizének gyógyvízzé nyilvánítása
2017. augusztus 19., szombat

A Népfőiskola Alapítvány jelenleg két termálkúttal rendelkezik. 2015 júniusában indult a kutak gyógyvízzé minősítési folyamata. Első lépésként alaposan megvizsgálták az oldott ásványi anyag tartalmat, és mivel megfeleltek az előírásoknak, mindkét kút megkapta a termális ásványvíz minősítést.

Tovább
Augusztus 20-án is nyitva tart az uszoda
2017. augusztus 18., péntek

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő augusztus 20-án a megszokott rend szerint 10-22-ig tart nyitva. Emlékeztetjük kedves lakiteleki, tiszaugi, szentkirályi, nyárlőrinci és tiszaalpári vendégeinket arra, hogy a Népfőiskola Alapítvány támogatásának köszönhetően 2017. június 15-től a Gyarmati Dezső Tanuszodát és Termálfürdőt kedvezményes jeggyel vehetik igénybe.

Tovább
Idén is megszervezik a Németh László műfordítói tábort a Népfőiskolán
2017. augusztus 17., csütörtök

A Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány szervezésében 2017. augusztus 21. és 27. között idén is sor kerül a Németh László műfordítói táborra.

Tovább
Zajlik a Kárpát-medencében Sakkozó Magyarok XII. Világtalálkozója
2017. augusztus 16., szerda

Idén huszonkettedik alkalommal ad otthont a Lakiteleki Népfőiskola a Kárpát-medencei Sakkozó Magyarok Világtalálkozójának. A tábor ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. A találkozóra olyan magyar, anyanyelvüket szerető és a sportágat kedvelő személyeket vártak, akik a sakkozással is erősíteni szeretnék a magyarság és az összetartozás érzését mindenkiben.

Tovább
Állás lehetőség
2017. augusztus 15., kedd

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány takarítónői és mosónői állásra hirdet felvételt.

Tovább
Pedagógus alkotótábor a Népfőiskolán
2017. augusztus 14., hétfő

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány szervezésében idén augusztus 7 és augusztus 20 között szervezik meg Pedagógus alkotótábort a Népfőiskolán. Az alkotótábor célja az alföldi tanyavilág megörökítése, a környék művészeti értékeinek megismerésére és természetesen a szakmai tapasztalatcsere.

Tovább
Magyarok Nagyasszonya szobor ünnepélyes átadása
2017. augusztus 13., vasárnap

Rieger Tibor Magyarok Nagyasszonya szoborajándékát 2017. augusztus 19-én, szombaton délután fél háromkor kezdődő ünnepség keretében adja át a csallóközi Királyfiakarcsa népének. Szeretettel várjuk a Szent István téren és a Cserkészparkban tartandó közös rendezvényünkre!

Tovább
CREDO koncert a Népfőiskolán
2017. augusztus 13., vasárnap

A versek erejével szólította meg a Kárpátmedencei Nemzetpolitikai Szabadegyetem résztvevőit augusztus 10-én a kárpátaljai CREDO verséneklő együttes a Népfőiskolán.

Tovább
A 96 éves Csapó Endre összegezte 1956-os írásait
2017. augusztus 12., szombat

„Egy megalázott nemzet elkeseredett védekezése és szabadságvágya fejeződött ki ezekben a fiatalokban.” Lapunk hűséges olvasói számára ismerős lehet Csapó Endre neve, már csak azért is, mert a hosszú évek során több ízben adott interjút a Magyar Fórum számára.

Tovább
Emlékezz Európa – V4 nemzetközi nyári diáktábor a Népfőiskolán
2017. augusztus 12., szombat

Az 1956-os Pesti Srác Alapítvány és a Lakiteleki Népfőiskola idén hatodik alkalommal rendezte meg az „Emlékezz Európa” V4 nemzetközi nyári diáktábort. A négy visegrádi országból – cseh, lengyel, magyar, szlovák – összesen 40 középiskolás és 8 tanár érkezett az alkalomra.

Tovább
További híreink »

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink