Ma 2018 április 20. péntek, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kösöntyű Néptánccsoport

Néptáncosok Szakmai Alkotótábora - felhívás

E-mail Nyomtatás PDF

Néptáncosok Szakmai Alkotótábora a lakiteleki Népfőiskolán 2014. június 29.  – július 6. között. Szakmai alkotótáborunkban a néptáncosok ismereteit bővítjük bonchidai magyar és román, tardoskeddi és martosi táncok tanításával, élő zenével.

Részletekhez és a jelentkezési lap letöltéséhez kattintson a Tovább gombra!

Tovább

 

Csángó-magyar táncház

E-mail Nyomtatás PDF

Hétfőn este a Népfőiskola Kösöntyű Néptánccsoportja Fantoly Gyula és Lezsákné Sütő Gabriella vezetésével néhány táncot mutatott be a moldvai csángók magyar falvaiban élő és dolgozó pedagógusoknak tartott képzés résztvevőinek.

Tovább
 

Visszatekintés a Kösöntyű Néptánccsoport 2013. évére

E-mail Nyomtatás PDF

Elsősorban jubileumi évre tekintünk vissza, hiszen immár 20 éve annak, hogy folyamatosan táncolunk különböző koreográfiákat, táncokat, s adjuk tovább 1993 óta. Páratlan évet zártunk tavaly, a “szó”, mindkét értelmében. Fellépéseink száma 2013-ban túlhaladta a huszonegyet, ami természetesen nem egyenlő az egyes műsorban megmutatott, akár öt tájegységből vitt koreográfiák számával.

Tovább
 

Kalotaszegi női viselet bemutató volt a tánctáborban

E-mail Nyomtatás PDF

A népi kultúra iránt érdeklődő és azt művelő Kösöntyű néptánccsoport tagjai újabb közösségi élményeket és ismereteket gyűjthettek 2013. július 4-én, a lakiteleki Népfőiskolán, a kalotaszegi női viseleteket bemutató előadáson.

Tovább
 

Visszatekintő - 20 éves gálaműsor (2013)

E-mail Nyomtatás PDF

Május sok felkészüléssel járt, hogy utolsó hétvégéjén, május 26-án megünnepelhessük 20 éves fennállásunkat. A néptánccsoport már az év elején terveket szőtt, ötleteket gyűjtött, ruhákat varratott, színpadképet állított össze, és természetesen addig is eleget tett számos felkérésnek. Sűrített próbáinkból mindenki kivette a részét, és ugyan nem panaszképpen írom, de igen csak elfáradt a csapat.  A német út is hosszú volt, 1400 km-t buszoztunk, igaz teljes kényelemben.

Tovább
 

Csángó-magyar táncház

E-mail Nyomtatás PDF

A moldvai csángók magyar falvaiban élő és dolgozó pedagógusoknak rendezett szakmai tábor záró estéjén táncház volt a lakiteleki Népfőiskolán.

Tovább
 

Csángó-magyar táncházi vigadalom - meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Alapítvány szeretettel hívja és várja a kedves érdeklődőket a Kösöntyű Néptánccsoport előadására, és az azt követő TÁNCHÁZBA.

Részletekhez kattintson a Tovább gombra!

Tovább

 

Visszatekintés a Kösöntyű Néptánccsoport 2012. évére

E-mail Nyomtatás PDF

Minden év más és más, így az előre betervezett heti, havi programjaink változhatnak, sőt, változtak is. Ebben az évben, február hónapban kezdtük meg a fellépéseinket a Népfőiskolán. Apor Vilmosról, Balázs Ferencről és a Szent-Györgyi Albertről elnevezett kollégiumok hallgatói részvételével táncházat tartottunk, csak úgy, mint márciusban a Ravasz László-Ordass Lajos, Wesselényi Miklós, Steindl Imre kollégiumok résztvevőivel.

Tovább

 

Visszatekintés a Kösöntyű Néptánccsoport 2011. évére

E-mail Nyomtatás PDF

2011-ben is sok eseményen vettünk részt, szinte minden hónapban történt valami kiemelkedő, ahol táncolhattunk. Ünnepségek helyszínei voltak Lakitelek és környéke, Népfőiskola, Tőserdő, Tiszaalpár, valamint Monor, Felsőpakony és Kecskemét.

Tovább

 

Néptáncosok szakmai alkotótábora

E-mail Nyomtatás PDF

Egy hónap múlva indul a Kárpát-medencei Kösönytű néptánctábor a Népfőiskolán.

Szakmai alkotótáborunkban néptáncosok ismereteit bővítjük felcsíki és tyukodi táncok (Szabolcs-Szatmár megye) tanításával.

Tovább
 


2. oldal / 2

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Április >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink