Ma 2017 június 23. péntek, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kösöntyű Néptánccsoport

Erdély történelmi múltja és kulturális értékei - képes beszámoló

E-mail Nyomtatás PDF

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” – Tamási Áron. Otthon az, amelynek ismerjük múltját és építjük jelenét. Otthonosan mozgunk benne és folyamatosan óvjuk és ápoljuk hagyományait.

Tovább
 

A Kösöntyű Néptánccsoport bemutatása

E-mail Nyomtatás PDF


Az 1991 őszén alapított, 1995-ben Magyar Örökség díjjal kitüntetett Népfőiskola Alapítvány 1993 februárjában Kösöntyű néven felnőtt néptánccsoportot alapított. A csoport alapítója és vezetője Lezsák Sándorné, szakmai vezetője Fantoly Gyula, a népművészet mestere, nívódíjas koreográfus. Mindketten az alapítás óta a csoport táncosai is.
Tovább
 

Értékmentés tánclépésben

E-mail Nyomtatás PDF

A Kösöntyű Néptánccsoport erdélyi és moldvai útja

2016 július közepén a tánccsoport immár ötödik alkalommal indult el Erdélybe, gyűjtőútra.

Tovább
 

Film készült a Kösöntyű Néptánccsoportról

E-mail Nyomtatás PDF

A Kösöntyű Néptánccsoport célja a Kárpát-medence magyar népi kultúrájának hagyományokhoz hű őrzése, és táncban, zenében, viseletben való folyamatos megjelenítése. A 23 éve alakult együttest mutatja be Belicza András filmje, amelyben a csoport alapítóját és vezetőjét, Lezsák Sándornét szólaltatta meg.

Tovább
 

Hírös Tanoda Néptánctábor a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A kecskeméti Hírös Tanoda Csuporka, Sodrás, Boróka néptánccsoportjai néptánctáborban vettek részt a lakiteleki Népfőiskolán. A táncoktatással, mókás népmesei feladatokkal, éjszakai „róka” kereséssel tűzdelt hét után a néptáncosok a hat nap alatt megtanult tánctudásukról péntek délután gálaműsorral adtak számot.

Tovább
 

Jubiláló Kösöntyű néptánctábor

E-mail Nyomtatás PDF

Már két évtizede, hogy nyaranta a népfőiskolán találkoznak

Két évtizedes múlttal rendelkezik a Kösöntyű néptánctábor, amit minden évben a népfőiskolán rendeznek Balogh Ildikó és Fantoly Gyula szakmai irányításával.

Tovább
 

Visszatekintő - két évtized

E-mail Nyomtatás PDF

Késő délután volt, amikor egy maroknyi ember gyülekezett a Lévay iskola tornatermében. Senkit sem ismertem közülük, így hát bemutatkoztunk egymásnak, majd leültem egy kispadra. Akkor még csak néztem őket, hogyan tanulják a néptánclépéseket, talán Dél-alföldi csárdást gyakoroltak, vagy somogyit, már homályosan emlékszem. Nem telt el fél óra, s hívtak, hogy álljak be én is a körbe, melynek közepén Gyula mutatta a figurákat.


Tovább
 

A Kösöntyű Néptánccsoport gyűjtőútja Erdélyben

E-mail Nyomtatás PDF

Az Emberi Erőforrás Minisztériumának és a Népfőiskola Alapítványnak köszönhetően a tánccsoport ez év júliusában Székelyföldet látogatta meg azzal a céllal, hogy bővítse ismereteit onnan, ahonnan erednek a népi szokások, dalok, táncok.

Tovább
 

Néptáncosok Szakmai Alkotótábora - felhívás

E-mail Nyomtatás PDF

Néptáncosok Szakmai Alkotótábora a lakiteleki Népfőiskolán 2014. június 29.  – július 6. között. Szakmai alkotótáborunkban a néptáncosok ismereteit bővítjük bonchidai magyar és román, tardoskeddi és martosi táncok tanításával, élő zenével.

Részletekhez és a jelentkezési lap letöltéséhez kattintson a Tovább gombra!

Tovább

 

Csángó-magyar táncház

E-mail Nyomtatás PDF

Hétfőn este a Népfőiskola Kösöntyű Néptánccsoportja Fantoly Gyula és Lezsákné Sütő Gabriella vezetésével néhány táncot mutatott be a moldvai csángók magyar falvaiban élő és dolgozó pedagógusoknak tartott képzés résztvevőinek.

Tovább
 


1. oldal / 2

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2017. Június >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
121314161718
19202122232425
2627282930  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink