Ma 2018 április 20. péntek, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Demeter Petra: Befejezetlen rendszerváltozás

E-mail Nyomtatás PDF

Demeter Petra különdíjban részesült a Lakiteleki Találkozó 30. évfordulóján, a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezett X. Fiatal Politológusok Találkozóján tartott előadásával. A teljes dolgozat az írás végén elérhető.

Tovább
 

Bemutatták Szalai Attila könyvét a nemzeti demokrata rendszerváltó magyar ellenzék lengyel kapcsolatairól

E-mail Nyomtatás PDF

Élénk érdeklődés mellett mutatták be november 14-én Budapesten, a Magyarországi Lengyelek Bem József Kulturális Egyesületének székhelyén Szalai Attila A múltból jelen, a jelenből jövő - széljegyzetek a magyar nemzeti demokrata ellenzék lengyel kapcsolataihoz a XX. század utolsó harmadában című kötetét.

Tovább
 

A rendszerváltás tudományos feldolgozása címmel lesz konferencia Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

2017. december 13-14-én, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum, valamint a Lakiteleki Népfőiskola szervezésében kerül megrendezésre “A rendszerváltás tudományos feldolgozása” című nemzetközi összehasonlító konferencia.

Tovább
 

Famaffia a rengetegben

E-mail Nyomtatás PDF

Nagyot változott a világ, mióta Tamási Áron 1932-ben megírta Ábel a rengetegben című regényét, a magyar irodalom egyik alapművét. A fát már akkor is lopták Romániában, de mi volt az ahhoz képest, ami ma történik, amikor napi 50 hektár erdő tűnik el Erdélyben! Erről szól a fiatal székelyudvarhelyi rendező, Szabó Attila Méregzöld mesék című dokumentumfilmje, amely – 114 film közül, több fesztiváldíj után – az idén elnyerte a novemberben megtartott Lakiteleki Filmszemle fődíját. (Tavaly Szabó Attila egy másik filmje, az Egy Isten, két nemzet lett a fődíjas.)

Tovább
 

Lepkékről és emlékekről – Agócs Sándor bemutatta legújabb kötetét

E-mail Nyomtatás PDF

Agócs Sándor többnyire mások írásművei fölött bábáskodik. Székesfehérváron azonban legújabb saját verseskötetét mutatta be. Lepkék a könyvtárszobában – e talányos címet kapta Agócs Sándor legfrissebb kötete, amelyet a Királykút Emlékházban mutatott be a minap, Bakonyi István irodalomtörténész.

Tovább
 

Szellemi térkép a rendszerváltásról

E-mail Nyomtatás PDF

Egyfajta szellemi térkép készítése a célja a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet (Retörki) által szervezett beszélgetéssorozatnak, amelynek vidéki állomásain a rendszerváltás idején politikai tevékenységet folytató, egykori MDF-es, kisgazda és kereszténydemokrata politikusokkal idézik fel az akkori eseményeket – mondta lapunknak az intézet igazgatója.

Tovább
 

Lezsák Sándor: Sass Kálmán bronz mellszobra előtt

E-mail Nyomtatás PDF

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eseményei közül számos máig feltáratlan vagy megmagyarázatlan történés van. Lezsák Sándor beszéde elhangzott Érmihályfalván, a református templom kertjében 2017. november 19-én, Sass Kálmán bronz mellszobrának avatásán.

Tovább
 

Sass Kálmán mártír lelkész mellszobrát avatták fel a partiumi Érmihályfalván

E-mail Nyomtatás PDF

Felavatták Sass Kálmán mártír lelkész mellszobrát vasárnap a partiumi Érmihályfalván annak a református templomnak a kertjében, amelyben a lelkész egykor szolgált. A szobrot a Lakiteleki Népfőiskola ajándékozta az érmihályfalvi református közösségnek.

Tovább
 

25 esztendős évfordulójára készül a Kösöntyű Néptánccsoport

E-mail Nyomtatás PDF

Lezsák Sándorné és Fantoly Gyula 25 esztendeje vezeti a lakiteleki Kösöntyű Néptánccsoportot. A csoport tagjai csütörtök este Lezsák Sándor házában az évfordulós rendezvény részleteit egyeztette. Az ünnepi műsor 2018-ban, késő tavasszal lesz.

Tovább
 

Vajdaság, elvándorlás és hazaszeretet

E-mail Nyomtatás PDF

Izgalmas és aktuális témát, a vajdasági ifjúság elvándorlásának problémáját feszegeti a Kanjiza Calling című dokumentumfilm, amely a többi között a lapunk különdíját is elnyerte a Lakiteleki Filmszemlén. Az alkotásról – amelyben nyolc fiatal mesél életéről és terveiről – a rendezőt, K. Kovács Ákost kérdeztük.

Tovább
 


9. oldal / 166

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Április >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink