Ma 2018 július 22. vasárnap, Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Megkezdődtek a népfőiskolai beruházás földmunkái

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Népfőiskola 25 hektáros területén megkezdődtek a földmunkálatok. Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke Molnár Arnolddal - aki a tervezői munkában is jelentős részt vállalt - járta végig a terepet.

Tovább
 

Kurultaj Kollégium második alkalommal a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Az ország minden részéből (Pécs, Szeged, Miskolc, Budapest, Debrecen, Veszprém, Sopron) érkeztek március 27-28. között a második Kurultaj Kollégium mongol diákjai. A közel nyolcvan egyetemista a magyarság csúcsteljesítményeivel, a hungarikumokkal ismerkedett.

Tovább
 

Megjelent a Rendszerváltó Archívum folyóirat 2018/1. száma

E-mail Nyomtatás PDF

Örömmel tudatjuk, hogy megjelent intézeti folyóiratunk 2018. évi első száma, amely ezúttal is elérhető mind nyomtatott, mind digitális formában. A 2018. márciusi szám csaknem teljes egészében a harminc évvel ezelőtti, szintén április 8-iki választást mutatja be.

Tovább
 

Az SZDSZ-jelenség - Meghívó könyvbemutatóra

E-mail Nyomtatás PDF

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tisztelettel meghívja Önt Fricz Tamás - Halmy Kund – Orosz Tímea: Az SZDSZ-jelenség (Liberalizmus Magyarországon a rendszerváltás idején) című, az Antológia Kiadó gondozásában megjelent kötetének sajtótájékoztatóval egybekötött könyvbemutatójára.

Tovább
 

A hazai felzárkózáspolitika gyökerei – 25 éves a szociális földprogram

E-mail Nyomtatás PDF

A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával „A hazai felzárkózáspolitika gyökerei – 25 éves a szociális földprogram” címmel országos konferenciát szervezett 2018. március 22-23-án, melynek helyszíne a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány volt.

Tovább
 

Közgazdászok és szociológusok találkozója a RETÖRKI-ben

E-mail Nyomtatás PDF

Lóránt Károly, intézetünk külsős munkatársa szervezésében közgazdászok és szociológusok jöttek össze a RETÖRKI tanácstermében annak érdekében, hogy a rendszerváltás időszakából kiindulva fontos szociálpolitikai és gazdasági kérdéseket vitassanak meg. A műhelyvita sorozat keretében ez alkalommal Faust Anita tartott előadást A világrend válsága és Közép-Európa geopolitikai kihívásai címmel.

Tovább
 

XX. Félegyházi Libafesztivál - Színjátszó- és rajzpályázat

E-mail Nyomtatás PDF

Színjátszó- és rajzpályázatot hirdet a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál alkalmából kiskunfélegyházi általános- és középiskolás tanulók részére a Népfőiskola Alapítvány és az Integrál Zrt.

Tovább
 

József Attila-díjat vehetett át Lezsák Sándor március 15. alkalmából

E-mail Nyomtatás PDF

Önök arra terelnek bennünket, ahol a szép, az igaz és a jó létezik gyakran méltatlanul élt világunkban. Teljesítményük erősíti összetartozásunkat, magyar mibenlétünket, részévé válik mindannak, amit érdemes megismerni, megérteni, megtartani, továbbadni, ha úgy adódik, védelmezni – mondta Balog Zoltán miniszter kedden a Pesti Vigadóban, az állami művészeti és miniszteri szakmai díjak átadásán.

Tovább
 

Mongol diákok a Lakiteleki Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Magyarországon tanuló mongol diákok látogattak el a Lakiteleki Népfőiskolára március 13-án. Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője köszöntőjében kiemelte, hogy a rokontudatú népek találkozói rendkívül fontosak, elengedhetetlen, hogy megismerjük egymás kultúráját, értékeit, szokásait. Kedden délután országismertető előadásokkal konferencia kezdődött.

Tovább
 

Lakiteleki egyesületek, közösségek részére kiírt pályázat eredménye

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Alapítvány 2017. december hónapban pályázatot hirdetett lakiteleki helyi egyesületek, civil szervezetek, közösségek részére, működésre, olyan rendezvényekre, melyek a helyi közösség erősítését szolgálják. A megpályázható összeg 25.000 Ft- 160.000 Ft volt.

Tovább
 


9. oldal / 169

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink