Ma 2018 január 23. kedd, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

A Lakitelek Népfőiskolán tanácskoztak a tűzvédelem szakmai kérdéseiről

E-mail Nyomtatás PDF

2017. október 3-4. között a Népfőiskolán tartották a VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napokat, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága, a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja, valamint a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesülete szervezésében. A tanácskozás telt ház mellett zajlott a Kölcsey Házban.

Tovább
 

Négy kötet a rendszerváltásról

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Demokrata Fórumról az angolszász sajtóban 1990 előtt megjelent cikkeket, az alapítók magyar folyóiratokban publikált gondolatait, az 1987 és 1989 között született, a párttal kapcsolatos dokumentumokat és a rendszerváltás kronológiáját tartalmazó kiadványokat jelentetett meg a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum.

Tovább
 

IKSZT: Ősszel is színesen otthonunkban, kertünkben

E-mail Nyomtatás PDF

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt 2017. október 7-én Lászlófi Ferenc virágkertész „Ősszel is színesen otthonunkban, kertünkben” című előadására a Lakitelek Népfőiskola IKSZT programja keretében.

Tovább
 

A Lakiteleki Találkozó 30. évfordulójára emlékeztek a X. Fiatal Politológusok Találkozóján

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakiteleki Népfőiskola, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum, a Nézőpont Intézet, az Antológia Kiadó és Nyomda Kft., valamint az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért közös szervezésében rendezték meg 2017. szeptember 25-28. között a X. Fiatal Politológusok Találkozóját. A konferencia témája, a harminc évvel ezelőtt, 1987. szeptember 27-én megtartott „A magyarság esélyei” címet viselő, első lakiteleki találkozó volt.

Tovább
 

Országos Iskolakert-hálózat találkozót tartottak a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Harmadik alkalommal szervezte meg az Iskolakertekért Alapítvány az Országos Iskolakert-hálózat találkozót, melynek ebben az esztendőben a Lakitelek Népfőiskola adott otthont szeptember 29-30. között. A pénteki megnyitón Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte az iskolakertek gondozóit, ápolóit.

Tovább
 

Kölcsey Kör: Rendszerváltás – Történet – Kutatás

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk Önt, családtagjait és ismerőseit a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre konferencia-sorozata 49. rendezvényére, melynek címe: Rendszerváltás – Történet – Kutatás. Bemutatkozik a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) 2017. október 4-én, szerdán 18 órakor a Polgárok Házában.

Tovább
 

VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok

E-mail Nyomtatás PDF

Az idei évben már hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai napok 2017. október 3-4-én. A szakmai napok célja az Országos Tűzvédelmi Szabályzat és a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek gyakorlati alkalmazásának segítése, jó gyakorlatok közreadása, a mérnöki módszerek széleskörű terjesztése, a hatósági tapasztalatok megosztása, az együttműködés erősítése.

Tovább
 

Megjelent a Rendszerváltó Archívum folyóirat 2017/3. száma

E-mail Nyomtatás PDF

Megjelent a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum folyóiratának 2017. évi harmadik száma, amely ezúttal is elérhető mind nyomtatott, mind digitális formában. A 2017. szeptemberi szám szinte teljes egészében a harminc éve lezajlott első lakiteleki találkozót mutatja be.

Tovább
 

Szülők Akadémiája: Autista a gyermekem

E-mail Nyomtatás PDF

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves Érdeklődőt a Szülők Akadémiája programsorozatunk újabb előadására, melynek témája az autizmus.

Tovább
 

Lezsák Sándor: Petőfi Sándor mellszobra előtt Komáromban

E-mail Nyomtatás PDF

Ma a keresztény hit iránt ellenséges mohamedán bevándorlók millióit akarják betelepíteni Európába egyes politikusok. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnökének beszéde elhangzott Észak-Komáromban, a Jókai Színházban 2017. szeptember 22-én, Petőfi Sándor bronz mellszobrának avatóünnepségén.

Tovább
 


9. oldal / 160

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Január >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink