Ma 2018 július 22. vasárnap, Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Nem pihen a Lovas Tagozat

E-mail Nyomtatás PDF

A Tagozat az idei évben már két elnökségi ülésen van túl, és gőzerővel vetették bele magukat a 2018. évre szóló munkatervük megvalósításába is. Április 13-15 között adott ismételten otthont a lakiteleki Népfőiskola a lovas polgárőrök portya- és járőrvezetői képzésének, amely a szokott módon egy hétvégét ölelt fel.

Tovább
 

Kisiskolák „Ki mit tud?” versenyét rendezték meg idén is a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülte ebben az évben is megrendezte „Ifjúsági Ki mit tud?” vetélkedőjét a lakiteleki Népfőiskolán április 11 – 12-én. Az elmúlt évek élményekben gazdag tapasztalatai alapján idén rekord számban jelentkeztek a tehetségüket bemutatni szándékozó diákok.

Tovább
 

A kertészek kiültették a virágokat

E-mail Nyomtatás PDF

„Tegnap a Népfőiskolán több értekezlet, egyeztetések, egyszóval nagyüzem a beruházásokban és a programokban. A képet a szálloda mellett készítettem, a kertészek kiültették a virágokat. Végleges, hogy itt a tavasz, folyamatosság és megújulás legyen a közéletben is!” – írja facebook oldalán Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Tovább
 

Elsöprő, 60% feletti győzelmet aratott Lezsák Sándor és a Fidesz-KDNP Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

Az április 8-án tartott országgyűlési választás magas, 65% feletti részvétellel zajlott Lakiteleken. Lezsák Sándor a szavazatok 62,38%-ával fölényesen nyert a településen, a Fidesz-KDNP listája pedig 61,24%-kal szintén a legtöbb szavazatot kapta. Települési szinten az MSZP-Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció be se került volna a parlamentbe.

Tovább
 

Igazán mélyre süllyedt Lakitelek Önkormányzata a választási kampányban

E-mail Nyomtatás PDF

Pénteken, az országgyűlési választás előtt kettő nappal politikai tartalmú szórólapot juttatott el a háztartásokba Lakitelek Önkormányzata, melyen Lezsák Sándort, a Fidesz-KDNP jelöltjét bírálja. A képviselő-testület valamennyi tagja által jegyzett levélben saját szavaikkal cáfolható módon vádolják Lakitelek országgyűlési képviselőjét. A szórólap miatt Lenkei Róbert megyei önkormányzati képviselő az országgyűlési választókerületi választási bizottsághoz fordult.

Tovább
 

A hungarikumok is erősítik a csángó magyarok identitásőrzését

E-mail Nyomtatás PDF

Amióta a moldvai magyar pedagógusok részt vesznek a Lakiteleki Népfőiskola továbbképzésén, érezhetően erősödött a közösségük is. A szakmai elmélyülés mellett közösséggé is formálódnak a Lakiteleki Népfőiskola továbbképzésén részt vevő csángó magyar pedagógusok – emelte ki lapunknak adott interjújában a program hangsúlyait Lezsák Sándor, a népfőiskola vezetője, az Országgyűlés alelnöke.

Tovább
 

A migráns a jólét reményével követel bebocsátást, rúgja ránk az ajtót

E-mail Nyomtatás PDF

Felforrósodott a hangulat a makro- és a mikrokörnyezetünkben egyaránt. A békés nyugalomnak úgy tűnik, egyszer és mindenkorra vége van. Külső erők feszegetik hazánk határait – nyugati és belső ellenfelek segítségével. Hazánk határvédelemre szorul… Az országgyűlési választások időszaka mindig is felfokozta a hazai választási hangulatot, de ahogy előbbre jutunk, úgy látszódik, soha nem látott méreteket is ölt…

Tovább
 

SZDSZ-jelenség – Szemben a nemzeti gondolattal

E-mail Nyomtatás PDF

Március 28-án Latorcai Csaba mutatta be Halmy Kund, Orosz Tímea és Fricz Tamás által írt és szerkesztett, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum gondozásában megjelenő: Az SZDSZ - jelenség. Liberalizmus Magyarországon a rendszerváltás idején című tanulmánykötetet az intézet zsúfolásig megtelt konferenciatermében.

Tovább
 

A magyar nyelv nagyköveteinek szakmai továbbképzése a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola vezetője meghívására hatodik alkalommal érkeztek moldvai csángó pedagógusok a lakiteleki Népfőiskolára.

Tovább
 

Egészségnap a Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdőben

E-mail Nyomtatás PDF

2018. április 7-én, szombaton 10-16 óra között az egészséges életmód, a rendszeres mozgás és az aktív kikapcsolódás jegyében egészségnapra kerül sor a Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdőben. Gerinctorna kortalanul, masszázs az egészségért.

Tovább
 


8. oldal / 169

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink