Ma 2018 január 23. kedd, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Népzenei találkozóval ünnepelték a jubileumot

E-mail Nyomtatás PDF

Szombaton ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját az Ágasegyházi Boróka Népdalkör és Citerazenekar. Meghívták a környező települések népdalköreit, táncegyütteseit és citerazenakarait. A rendezvény fővédnökének Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért felelős államtitkárát kérték fel.

Tovább
 

Bíró Zoltán: a kultúrára is hatott a rendszerváltás

E-mail Nyomtatás PDF

A rendszerváltás nemcsak a gazdasági és politikai berendezkedésre, valamint a jogrendszerre hatott, hanem a kultúrára is - közölte a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója csütörtökön Lakiteleken.

Tovább
 

A rendszerváltás kulturológiai aspektusai

E-mail Nyomtatás PDF

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum, a Tolsztoj Társaság és a Lakitelek Népfőiskola szervezésében október 12-13. között kerül megrendezésre „A rendszerváltás kulturológiai aspektusai – társadalom- és bölcsészettudományi megközelítések” című konferencia Lakiteleken.

Tovább
 

Nemzeti Fórum Nóta- és Népdalkör látogatása a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A keddi napon látogatást tettek a Lakiteleki Népfőiskolán a Nemzeti Fórum Nóta- és Népdalkörének tagjai, akik megismerkedtek a Népfőiskola meglévő, és a kormányzati beruházás részeként már elkészült épületeivel. Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke is köszöntötte őket.

Tovább
 

Elkezdte értékfeltárását az Alsó- és Felső-Bodrogköz Kollégium

E-mail Nyomtatás PDF

Október 8-15. között első körben kutatják fiatalok a Bodrogköz helyi értékeit. Az Alsó-Bodrogköz és Felső-Bodrogköz Értékfeltáró Kollégium munkája jó ütemben halad.

Tovább
 

Szülők Akadémiája: Autista a gyermekem

E-mail Nyomtatás PDF

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves Érdeklődőt a Szülők Akadémiája programsorozatunk újabb előadására, melynek témája az autizmus.

Tovább
 

„Hazámért ezt is szívesen”

E-mail Nyomtatás PDF

Egy évszázadig nem lesz több forradalom Magyarországon, ha kell, a fejemmel szavatolok érte, mert gyökerestől irtom ki a gazt – kérkedett Haynau egy levelében. Százhatvannyolc ezelőtt, 1849. október 6-án érte el csúcspontját a császári bosszúállás, amikor Haynau parancsára sortűz végzett Pesten az első felelős magyar miniszterelnökkel, Aradon egy altábornagyot, két tábornokot és egy ezredest kegyelemből „por és golyó által” végeztek ki, míg kilenc honvédtábornokot bitóra húztak.

Tovább
 

Államtitkári egyeztetés a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke és Lezsák Sándorné, a Népfőiskola igazgatója a mai napon egyeztetést folytatott Fülöp Attilával, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárával és munkatársaival.

Tovább
 

Lezsák Sándor: Tovább kell dolgozni

E-mail Nyomtatás PDF

A rendszerváltáshoz köthető, főképp írott emlékek feldolgozása az utókor, valamint a fiatal történészek számára, ez a fő célkitűzése a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívumnak.

Tovább
 

XVII. Lakiteleki Filmszemle előzsűri döntése

E-mail Nyomtatás PDF

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a Dunaversitas Egyesület és az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. hirdette meg idén a XVII. Lakiteleki Filmszemlét. A szemlére a hazai és határon túli alkotóktól 114 film érkezett. Az előzsűri a beküldött alkotásokat 2017. október 2-4. között értékelte Lakiteleken, a Népfőiskolán, melynek eredményeképpen 27 filmet javasoltak a szemle versenyprogramjába.

Tovább
 


8. oldal / 160

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Január >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink