Ma 2018 július 22. vasárnap, Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Örökbefogadók Találkozója

E-mail Nyomtatás PDF

Több mint két évtizede nyújt helyet a lakiteleki Népfőiskola az Örökbefogadók Találkozójának. A 2018. április 29. és május 1. között megrendezett három napos rendezvény célja, hogy találkozzanak, gondolatokat cseréljenek és megosszák élményeiket egymással azok a szülők, akiknek a családalapítás egyetlen járható útja az örökbefogadás.

Tovább
 

Bemutatták Az alapjogi jogalkotás az alkotmányos rendszerváltás éveiben című kötetet

E-mail Nyomtatás PDF

Bemutatták Kukorelli István és Tóth Károly: Az alapjogi jogalkotás az alkotmányos rendszerváltás éveiben című kötetét Budapesten, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában, szerdán.

Tovább
 

OPSZ Lovas Tagozat rajz- és fogalmazás-pályázata

E-mail Nyomtatás PDF

Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata rajz- és fogalmazás-pályázatot hirdet "Lovas Polgárőrrel Találkoztam" címmel 6-14 éves korú gyermekeknek. Beküldési határidő: 2018. május 30.

Tovább
 

Lakitelek ékszerei

E-mail Nyomtatás PDF

Negyedszázada jött létre a lakiteleki Kösöntyű Néptánccsoport, a jubileumot a település művelődési házában szombaton gálaműsorral ünnepelte az együttes. Több régió népszokásait elevenítették fel, erről lapunknak az egyik alapító, Lezsákné Sütő Gabriella elmondta, hogy mindig is a teljes Kárpát-medencei tánckultúra bemutatását tartották szem előtt.

Tovább
 

Harmadik alkalommal rendeztek körzeti úszóversenyt a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A három korcsoportban meghirdetett versenyre április 23-án Lakitelekről és a környező települések, Szentkirály és Nyárlőrinc iskoláiból érkeztek az úszásban legeredményesebb diákok. A délelőtt folyamán a gyermekek sportszerű, egészséges versenyszellemben, egymásnak is szurkolva mérték össze erejüket, kitartásban, gyorsaságban és nem utolsósorban úszástechnikában.

Tovább
 

A világon a legjobb óvónőnek lenni – vallja Sütő Lászlóné

E-mail Nyomtatás PDF

Ritkaságszámba megy manapság, hogy valaki négy évtizeden át dolgozzon egy munkahelyen. Sütő Lászlóné a lakiteleki Szivárvány Óvodában kezdte pályafutását negyven éve. Harminchárom éve az intézmény vezetője. Irányítása alatt vált referenciaintézménnyé az óvoda. Kimagasló szakmai munkáját a közelmúltban a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével jutalmazták.

Tovább
 

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelettel meghívjuk a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata által szervezett 30. pódium-beszélgetésre, melynek címe: A migrációról – másként. Vendég: dr. Kasznár Attila őrnagy, az NKE Terrorelhárítási Tanszék vezetője és Nagy Sándor, a Nemzeti Fórum alelnöke.

Tovább
 

Lóhátról vigyáznak a falu nyugalmára Tiszaalpáron

E-mail Nyomtatás PDF

A lokálpatrióta nem csupán büszke szűkebb pátriá­jára és az általa képviselt javakra, hanem a régi értékek megőrzését, az újabbak teremtését is igyekszik előmozdítani, és fontosságban a helyi sajátosságokat a nemzeti, regionális vagy globális értékek fölé helyezi – írja a szakirodalom. Ezt akár Bársony Anettről is írhatták volna.

Tovább
 

Nagy Alajos tanulmányi ösztöndíj

E-mail Nyomtatás PDF

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma Nagy Alajos ösztöndíjat alapított. Az ösztöndíjat olyan főiskolások és egyetemisták részére hirdettük meg, akik Lakiteleken élnek. A pályázók március 15-ig adhatták le jelentkezésüket. A jelentkezés feltétele a lakiteleki állandó lakcím, iskolalátogatási/jogviszony igazolás és önéletrajz voltak.

Tovább
 

Polgármesterek találkoztak a Lakitelek Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Bács-Kiskun megye 118 polgármesterét hívta szakmai fórumra a megyei önkormányzat csütörtökön és pénteken. A tanácskozást minden évben más településen rendezik meg, ezúttal a Lakitelek Népfőiskola adott otthont az eseménynek.

Tovább
 


7. oldal / 169

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink