Ma 2018 április 20. péntek, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Izing Máté Antal: A határon túli magyarság és a rendszerváltás - Oktatás, identitás, jövőkép: a kárpátaljai magyar fiatalság kihívásai saját kutatás tükrében

E-mail Nyomtatás PDF

"Dolgozatom célja, hogy széles közönséggel ismertethessem Kárpátalja 1989 óta eltelt időszakát, továbbá jelen- és jövőképét. Reményeim szerint olyan tényeket, összefüggéseket tárhatok fel, amelyek világossá teszik, hogy milyen kihívásokkal kell megküzdenie ahhoz a közösségnek, hogy az általam is vizsgált fiatalság életképes jövőt és perspektívát lásson Kárpátaljában.

Tovább
 

Évnyitó értekezletet tartottak a Népfőiskola munkatársainak

E-mail Nyomtatás PDF

Január 8-án délután a Népfőiskola Kölcsey Házában évnyitó értekezleten vettek részt a Lakiteleki Népfőiskola munkatársai. Lezsák Sándor kuratóriumi elnök köszöntő szavai után vendégek előadásait hallgatták a munkatársak olyan témakörökben, melyek mind érintették eddig is, illetve követően is fogják a Népfőiskolát.

Tovább
 

2018. évi önéletíró pályázat

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakiteleken élők részére, korhatár nélkül önéletíró pályázatot hirdet a Lakiteleki Népfőiskola. Pályázni lehet a teljes életút leírásával vagy meghatározó élményekkel, a személyes életsors egy-egy izgalmas, érdekes történetével. A terjedelmet nem korlátozzuk.

Tovább
 

Balogh Géza Attila: A rendszerváltáskori privatizációs hullám hatásai a selypi cukorgyár tükrében

E-mail Nyomtatás PDF

"Lőrinci lakosként, és lokálpatrióta egyetemistaként folyamatosan igyekszem megismerni szűkebb hazám történelmét, az egykori község, majd nagyközség gazdasági-társadalmi hátterét. Ez a motiváció sarkallt arra, hogy eme tanulmány keretein belül a város északi részével, Selyppel foglalkozzam.

Tovább
 

Rendszerváltás 1989 – 15 tanulmány

E-mail Nyomtatás PDF

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tervezett „RETÖRKI Könyvek” sorozata második kötetének kézirata is jelzi, hogy az Intézet létrehozása nemzet- és történetpolitikai szempontból is szükséges volt. Munkatársainak szakmai rátermettségét és hozzáértését bizonyítja, hogy fél év alatt immár a második kötetet készítették el.

Tovább
 

Szilveszterezzen a Lakiteleki Népfőiskolán!

E-mail Nyomtatás PDF

Pezsgő hangulatú műsorral, 8 fogásos, svédasztalos gálavacsorával, éjfélkor zenés tűzijátékkal, éjfél után újévi büfével várjuk vendégeinket december 31-én a Népfőiskola Lakodalmas Házában. Köszöntse velünk az Újévet!

Tovább
 

44 lakiteleki nagycsaládosnak készített karácsonyi ajándékot a Népfőiskola

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakiteleki Nagycsaládosok Egyesülete megkeresésére a Lakiteleki Népfőiskola egyedi karácsonyi ajándékcsomagot állított össze az egyesület 44 tagcsaládjának. A csomagokat Molnárné Lezsák Anna, a Népfőiskola igazgatóhelyettese adta át az egyesület vezetőjének csütörtökön.

Tovább
 

Romantikus népszínmű Csaba királyfiról

E-mail Nyomtatás PDF

Két évtizeden át készült arra Lezsák Sándor író-költő – az Országgyűlés alelnöke –, hogy megírja Csaba királyfi történetét. A legendabeli hercegről végül romantikus népszínmű műfajmegjelöléssel született meg a Kairosz Kiadónál a nyáron megjelent, több mint kétszáz oldalas kötet, Atilla fia, Csaba királyfi címmel.

Tovább
 

A nép ellen fordították volna a honvédeket

E-mail Nyomtatás PDF

A „néphadsereg” egyetlen tisztje sem fordult volna a nép ellen a rendszerváltást megelőző években – derül ki A Magyar Honvédség a rendszerváltás sodrában című, a minap a boltokba került könyvből.

Tovább
 

Úszóverseny volt a Gyarmati Dezső Tanuszodában

E-mail Nyomtatás PDF

Gyarmati Dezső emlékére ebben az évben is megrendezésre került december 18-án hagyományos úszóversenyünk a lakiteleki általános iskolások részvételével. 83 lelkes fiatal mérte össze felkészültségét, erejét a medencében társai hangos biztatása mellett.

Tovább
 


7. oldal / 166

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Április >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink