Ma 2018 január 23. kedd, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Új munkalehetőségek a Népfőiskolán 2020-ig

E-mail Nyomtatás PDF

A megújuló lakiteleki Népfőiskola folyamatosan bővülő feladatkörökkel végzi több mint húsz éve elkezdett közösségépítő és ismeretátadó tevékenységét. Lezsák Sándorné, a Népfőiskola igazgatója a jövőbeni új munkalehetőségekről beruházási prezentációval egybekötött tájékoztató előadást tart az érdeklődőknek.

Tovább
 

Minden számban magyar győzelem született Lakiteleken a szektorlabda Eb-n

E-mail Nyomtatás PDF

Minden számban magyar siker született Lakiteleken a szektorlabda, vagy közismertebb nevén gombfoci Európa-bajnokságon. A szervezők tájékoztatása szerint a versenyzők két szakágban mérték össze tudásukat.

Tovább
 

Kecskési Tollas Tibor: Bebádogoznak minden ablakot

E-mail Nyomtatás PDF

Az életből csak ennyi fény maradt,
Csillagos ég, tenyérnyi napsugár.
Ezt vártuk nap-nap, homályos falak
Üregéből esténként-délután.
S elvették ezt is, a tenyérnyi napot:
Bebádogoztak minden ablakot.

Tovább
 

1956-os megemlékezés Lakiteleken

E-mail Nyomtatás PDF

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulója alkalmából fáklyás megemlékezés lesz október 22-én, vasárnap 17 órától a Templom téri kopjafánál. Ünnepi beszédet mond prof. dr. Kásler Miklós orvosprofesszor, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója.

Tovább
 

Orosz nyelvi vetélkedőt hirdet 11. és 12. osztályos középiskolások számára

E-mail Nyomtatás PDF

A Debreceni Egyetem Szlavisztikai Intézete, a Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület és a Debreceni Egyetem Orosz Központja orosz nyelvi vetélkedőt hirdet 11. és 12. osztályos középiskolások számára 2017. december 1-2. (péntek-szombat)

Tovább
 

Ünnepi közgyűlés rangos elismerésekkel

E-mail Nyomtatás PDF

Ma délelőtt tartotta ünnepi ülését a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés a Lakiteleki Népfőiskolán. A rendezvény egyik fő apropója az 1956-os forradalmi megemlékezés volt, de ez alkalommal kerültek átadásra a megyei kitüntető díjak is.

Tovább
 

Hétvégén Lakiteleken rendezik a szektorlabda Európa-bajnokságot

E-mail Nyomtatás PDF

Lakiteleken szombattól hétfőig rendezik meg a szektorlabda, vagy közismertebb nevén a gombfoci Európa-bajnokságot, amelyen a magyar válogatott címvédőként indul. A szervezők tájékoztatása szerint a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey termében sorra kerülő nyolcadik kontinensbajnokság versenyei szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig tartanak.

Tovább
 

A vers ereje – Kádár félelme

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Írószövetség tisztelettel meghívja Önt és kedves hozzátartozóit 2017. október 19-én, csütörtökön 19 órára ’A vers ereje – Kádár félelme’ című film vetítésére! A vetítést megelőzően emlékidéző beszélgetést tartunk a legendás 1985-ös lakiteleki költőtalálkozóról.

Tovább
 

Kiss Gy. Csaba: Szimbolikusan nem vettünk búcsút a kommunista rendszertől

E-mail Nyomtatás PDF

A mai fiatalok már nem nagyon érthetik, hogyan működött a kommunista rendszer, és milyen fájdalmak közepette történt meg az átalakítása. Ebben jelentős szerepet játszott az első szabad választáson győztes Magyar Demokrata Fórum. Az MDF megalakulásának harmincadik évfordulóján jelent meg egyfajta tanúságtételként Kiss Gy. Csaba egyetemi tanár könyve. A Magyar Demokrata Fórum egyik alapítójával, egykori alelnökével ennek kapcsán idéztük fel a múltat.

Tovább
 

Babaúszás a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődő kisgyermeket (3 hónapos kórtól) szülővel a harminc perces éneklős, vizes foglalkozásra a Népfőiskola Alapítvány Gyarmati Dezső Tanuszodájába 2017. október 16-tól hétfőnként 14.30-15.00 óra között.

Tovább
 


7. oldal / 160

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Január >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink