Ma 2018 január 23. kedd, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Megkezdődött a Lakiteleki Filmszemle

E-mail Nyomtatás PDF

Megkezdődött a Lakiteleki Filmszemle, amelyet Eiben István operatőr emlékére hirdettek meg - tudatták a szervezők az MTI-vel. A filmszemlét tizenhetedik alkalommal hirdette meg a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, idén a Dunaversitas Egyesület mellett az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft.-vel közösen.

Tovább
 

Dr. Farkas Gábort Prima Primissima díjra jelölték

E-mail Nyomtatás PDF

1967-ben végzett aranydiplomás építészmérnök (BME). Kétéves kivitelezői gyakorlat után kezdte el tervezői pályafutását. 1979-ben a Kiskunsági Nemzeti Park székházának tervezéséért Ybl Miklós-díjat kapott.

Tovább
 

Dr. Sótonyi Pétert Prima Primissima díjra jelölték

E-mail Nyomtatás PDF

1979-ben szerzett diplomát az Állatorvostudományi Egyetemen. Az MTA doktora, a 230 éves, újra önálló Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, rektora. Főbb kutatásait a makroszkópos anatómia, a neurobiológia, és a fejlődéstan területén végzi.

Tovább
 

Bemutatták a Táborszemle című kötetet

E-mail Nyomtatás PDF

A RETÖRKI konferenciatermében mutatták be október 18-án az intézet legújabb kiadványát, a nyolc tanulmányt tartalmazó, az egykori ún. „szocialista tábor” országainak legújabbkori történetét, a változásokhoz vezető utakat és azok lezajlását ismertető, Táborszemle című kötetet.

Tovább
 

Prima Primissima-díjra jelölték a Hazajárókat

E-mail Nyomtatás PDF

Számukra mindig is a közönség, a nézők visszajelzései jelentették a legtöbbet és adtak erőt hivatásukhoz. Most Önökön a sor. Ha úgy gondolják, hogy kiérdemeljék a közönségdíjat, vagyis az Önök elismerését, szavazzanak a Hazajáróra!

Tovább
 

XI. Fedák Sári ulti-bajnokság, Mészáros Csaba emlékverseny

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Ultisok Országos Egyesülete, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Nemzeti Fórum Egyesület közös szervezésében 2017. október 29-én immár 11. alkalommal került megrendezésre a Fedák Sári Ulti-bajnokság, ami ez évben is egyben Mészáros Csaba emlékverseny volt.

Tovább
 

Mindenszentek ünnepe

E-mail Nyomtatás PDF

A keresztények a 9. századtól ünneplik a mindenszentek napját november elsején. A halottak napja pedig egy bencés apát kezdeményezése volt, hogy az üdvözült lelkek mellett, egy nappal később, emlékezzünk meg valamennyi elhunyt hívőről is.

Tovább
 

Reformáció ma

E-mail Nyomtatás PDF

Vajon min múlik, hogy lesz-e és ha lesz, milyen lesz Magyarország és a magyarság jövője? És az, hogy mi, protestánsok, keresztények és keresztyének áldás leszünk-e a jövő Magyarországán? Az a kérdés, hogy mindenki, aki értéket hordoz, hozzá tudja-e tenni ezt az értéket a közös erőfeszítésekhez, be tudja-e adni a közösbe, amit ő tud egyedül, amit ő tud legjobban.

Tovább
 

Közi Horváth József emlékév nyitórendezvénye

E-mail Nyomtatás PDF

A Közi Horváth József Népfőiskola tisztelettel meghívja Önt és Családját a Közi Horváth József emlékév nyitórendezvényére 2017. november 4-én Agyagosszergénybe. Szentmisét celebrál Cserháti Ferenc püspök, megnyitja Lezsák Sándor országgyűlési képviselő.

Tovább
 

Reklámfilm a Lakitelek Népfőiskoláról

E-mail Nyomtatás PDF

Nemes Mátyás, fülöpjakabi biogazda mondta a Lakiteleki Népfőiskoláról, hogy itt nemcsak a víz gyógyít. A Népfőiskola környezetét úgy kell kialakítani, hogy tisztes bevételi forrása legyen az Alapítólevélben meghatározott nemzetpolitikai törekvéseknek. Ezért készült ez a reklámfilm is.

Tovább
 


6. oldal / 160

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Január >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink