Ma 2018 január 23. kedd, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Lepkékről és emlékekről – Agócs Sándor bemutatta legújabb kötetét

E-mail Nyomtatás PDF

Agócs Sándor többnyire mások írásművei fölött bábáskodik. Székesfehérváron azonban legújabb saját verseskötetét mutatta be. Lepkék a könyvtárszobában – e talányos címet kapta Agócs Sándor legfrissebb kötete, amelyet a Királykút Emlékházban mutatott be a minap, Bakonyi István irodalomtörténész.

Tovább
 

Szellemi térkép a rendszerváltásról

E-mail Nyomtatás PDF

Egyfajta szellemi térkép készítése a célja a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet (Retörki) által szervezett beszélgetéssorozatnak, amelynek vidéki állomásain a rendszerváltás idején politikai tevékenységet folytató, egykori MDF-es, kisgazda és kereszténydemokrata politikusokkal idézik fel az akkori eseményeket – mondta lapunknak az intézet igazgatója.

Tovább
 

Lezsák Sándor: Sass Kálmán bronz mellszobra előtt

E-mail Nyomtatás PDF

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eseményei közül számos máig feltáratlan vagy megmagyarázatlan történés van. Lezsák Sándor beszéde elhangzott Érmihályfalván, a református templom kertjében 2017. november 19-én, Sass Kálmán bronz mellszobrának avatásán.

Tovább
 

Sass Kálmán mártír lelkész mellszobrát avatták fel a partiumi Érmihályfalván

E-mail Nyomtatás PDF

Felavatták Sass Kálmán mártír lelkész mellszobrát vasárnap a partiumi Érmihályfalván annak a református templomnak a kertjében, amelyben a lelkész egykor szolgált. A szobrot a Lakiteleki Népfőiskola ajándékozta az érmihályfalvi református közösségnek.

Tovább
 

25 esztendős évfordulójára készül a Kösöntyű Néptánccsoport

E-mail Nyomtatás PDF

Lezsák Sándorné és Fantoly Gyula 25 esztendeje vezeti a lakiteleki Kösöntyű Néptánccsoportot. A csoport tagjai csütörtök este Lezsák Sándor házában az évfordulós rendezvény részleteit egyeztette. Az ünnepi műsor 2018-ban, késő tavasszal lesz.

Tovább
 

Vajdaság, elvándorlás és hazaszeretet

E-mail Nyomtatás PDF

Izgalmas és aktuális témát, a vajdasági ifjúság elvándorlásának problémáját feszegeti a Kanjiza Calling című dokumentumfilm, amely a többi között a lapunk különdíját is elnyerte a Lakiteleki Filmszemlén. Az alkotásról – amelyben nyolc fiatal mesél életéről és terveiről – a rendezőt, K. Kovács Ákost kérdeztük.

Tovább
 

Találkozás dr. Repkény Istvánnal

E-mail Nyomtatás PDF

Csütörtök délben a Lakiteleki Népfőiskola Mindszenty termében találkozott Lezsák Sándor és dr. Repkény István, a 93 esztendős legendás lakiteleki állatorvos. 1992-ben jelent meg doktor úr Szekerezés, kocsizás, szánkózás című könyve, mely ma is érvényes mestermunka.

Tovább
 

Kisiskolák Tollas Tibor helyesíró versenye

E-mail Nyomtatás PDF

Csütörtök délelőtt a Lakiteleki Népfőiskolán kisiskolások helyesíró vetélkedőjére került sor. A Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete és a Lakiteleki Népfőiskola szervezésében zajló versenyt Tollas Tibor költő, a Népfőiskola alapító kurátorának nevét viseli.

Tovább
 

Tarvágás a Hargitán

E-mail Nyomtatás PDF

Méregzöld mesék című filmjével nyerte meg a közelmúltban a XVII. Lakiteleki Filmszemle fődíját. Szabó Attila székelyudvarhelyi rendező az erdélyi erdőmaffia történetét dolgozta fel.

Tovább
 

Meghívó Sass Kálmán mellszobrának avatására

E-mail Nyomtatás PDF

Az Érmihályfalvai Református Egyházközség Presbitérima tisztelettel hívja Önt és kedves családját szoboravató ünnepségünkre, melyen felavatjuk 1956-os mártírlelkipásztorunk, Sass Kálmán mellszobrát. Az idei 500 éves jubileum alkalmából leplezzük le a szobrot, mely méltó emlékeztető és jövőbe mutató szellemi-lelki iránytű marad az itt élő érmelléki magyarságnak.

Tovább
 


4. oldal / 160

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Január >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink