Ma 2018 szeptember 25. kedd, Eufrozina és Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Tizenöt végzősnek tűzték fel a szalagot

E-mail Nyomtatás PDF

„A műveltség jó sorsban ékesség, balsorsban menedék. Úgy gondolkodj, mint a bölcs, de úgy beszélj, mint az egyszerű emberek” – idézte a két és félezer éve élt Arisztotelészt köszöntőjében a szalagavató ünnepséget levezénylő Olajos István.

Szombaton a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Házában a kecskeméti Németh László Gimnázium és a Népfőiskola közös kihelyezett tagozatának tizenöt végzős diákja tartotta szalagavató ünnepségét.
Tovább
 

Szobor Vass Lajos emlékére

E-mail Nyomtatás PDF

Vass LajosA hetvenes években Lakitelek mellett számos Kecskemét környéki település vendége volt Vass Lajos. Vonzó egyénisége szinte megbabonázta a közönséget. Ma is sokan emlékeznek szívesen a közös éneklésekre, tanításaira.

A Lakitelek Népfőiskola nemzeti szoborparkjában Kodály Zoltán és Simándy József szobra mellett március 27-én, szombaton avatják fel Vass Lajos bronz mellszobrát, melyet Búza Barna szobrászművész készít. Ebből az alkalomból kerestük meg Herbály Jánosnét, a Bugaci Kálmán Lajos Népdalkör és Citerazenekar vezetőjét.

Tovább
 

Kárpát-medencei Himnusz mondó verseny

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Népfőiskola és a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete a Költészet napja előtt tisztelegve versmondó versenyt hirdet a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló általános iskolai felső tagozatos tanulók számára.

A jelentkező tanulók feladata nemzeti imádságunk, a Himnusz magas színvonalú bemutatása. Más kötelező, vagy szabadon választott vers nincs. A versmondásokat neves hozzáértőkből álló zsűri bírálja el.
Tovább
 

Emlékeim Vass Lajosról

E-mail Nyomtatás PDF

Vass Lajos

A Lakiteleki Népfőiskola „Emlékeim Vass Lajosról" címmel pályázatot hirdet mindazok részére, akik rövid-hosszabb írásban idézik föl személyes találkozásukat, élményüket a televíziós „Röpülj páva!" mozgalom elindítójával.

Tovább
 

Versenyfelhívás - Romzsa Tódor élete és kora

E-mail Nyomtatás PDF

Romzsa TódorA Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakitelek Alapítvány és a
Mindszenty Társaság

MEGALKUVÁS NÉLKÜL,

ROMZSA TÓDOR ÉLETE ÉS KORA

címmel csapatversenyt hirdet a Kárpát-medencében, középiskolás korú (14-19 éves) fiatalok részére.

Tovább
 

Január 16-án búcsúztatják Pongrátz Ödönt

E-mail Nyomtatás PDF

Pongrátz ÖdönPongrátz Ödön földi maradványait végakaratának megfelelően a kiskunmajsai Ötvenhatos Kápolnában helyezzük örök nyugalomra 2010. január 16-án délelőtt 11 órakor.

Tovább
 

Kellemes Ünnepeket!

E-mail Nyomtatás PDF
Boldog Karácsonyt!

Áldott, békés karácsonyt és boldog Újévet kíván valamennyi dolgozója nevében a
Lakitelek Népfőiskola!

 

A X. Kistérségi Filmszemle végeredménye

E-mail Nyomtatás PDF

Kistérségi és Kisközösségi Televíziók X. FilmszemléjeVéget ért a a Kistérségi és Kisközösségi Televíziók X. Filmszemléje. Az alábbiakban közöljük a részletes végeredményt:

Tovább
 

A legjobb kis helyesírók

E-mail Nyomtatás PDF

Nyolc hazai és három határon túli általános iskola ötven harmadikos és negyedikes kisdiákjának részvételével a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Házában rendezték meg szerdán a Kisiskolák Tollas Tibor Helyesíró Versenyét.

Tovább
 

A négylábon járó segítség

E-mail Nyomtatás PDF

Mozgáskorlátozott emberek számára képeztek ki kutyákat szerdán a Lakitelek Népfőiskola futballpályáján.

Kevesen tudják, hogy a kutyák, ezek a hűséges társaink nemcsak a házat őrzik, birkákat, marhákat terelnek, de mozgásukban korlátozott embertársainknak is nagy segítséget jelentenek.

Tovább
 


171. oldal / 173

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink