Ma 2018 május 28. hétfő, Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Az örömszerzés elégtétele

E-mail Nyomtatás PDF

A kecskeméti Zöldház Rajzstúdió tárlata a Lakitelek Népfőiskolán

Életfa, életvirág címmel, a kecskeméti Zöldház Rajzstúdió növendékeinek alkotásaiból nyílt kiállítás szombaton, a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Házában. A tárlatot Geröly Tibor nyitotta meg.

Tovább
 

Ismét megkondult a Babaharang

E-mail Nyomtatás PDF

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a hagyományos Országos Babatalálkozót az elmúlt hétvégén a Lakitelek Népfőiskolán.

A háromnapos rendezvény ezúttal is gazdag programkínálattal várta az ország minden részéből érkező családokat.

Tovább
 

Az akadálymentes élet reménye

E-mail Nyomtatás PDF

Minden év júniusában Lakiteleken találkoznak a fogyatékkal élők.

Az eső dacára közel ezer mozgásában korlátozott vagy egyéb fogyatékkal élő ember látogatott el idén is Lakitelekre, hogy családtagjaival, barátaival és sorstársaival részt vegyen a sorrendben tizenegyedik esélyegyenlőségi (akadálymentes) nap programjain.

Tovább
 

Petőfiszállási gyerekek a Lakitelek Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Tanárai kíséretében egy autóbusznyi petőfiszállási gyerek látogatott ki szerdán a Lakitelek Népfőiskolára. A szünidejük első napjait élvező diákokat kemencében sült friss kenyérlángossal és teával fogadták. A népes csoport délelőtt a Népfőiskola nevezetességeivel ismerkedett.

Tovább
 

Hangverseny a piacon

E-mail Nyomtatás PDF

Vérpezsdítő fúvószenei hangversennyel lepte meg a Vám-és Pénzügyőrség Zenekara szerdán a lakitelekieket.

Nem kis megrökönyödést keltett a helybeliek körében az a három – egyenruhás vám- és pénzügyőrökkel teli – mikrobusz, amely szerda reggel fél kilenc táján kanyarodott be a lakiteleki piac kapuján.

Tovább
 

Tizenöt esztendeje alakult meg a Professzorok Batthyány Köre

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakitelek Népfőiskolán ünnepelte megalakulásának tizenötödik évfordulóját szombaton a Professzorok Batthyány Köre.

– A kör megalakulásakor azt a szellemi, lelki nemzetmentő célt tűzte ki maga elé, melyet ugyanilyen formában a Lakitelek Népfőiskola is képvisel, s amelyet a mai napig sikeresen meg is valósított.

Tovább
 

Ágasegyházára került a kupa

E-mail Nyomtatás PDF

Csütörtökön és pénteken harmadik alkalommal rendezték meg a kisiskolák Dalnoki Jenő kispályás labdarúgó tornáját a Lakitelek Népfőiskolán. A találkozó mindkét korosztályában (alsó és felső tagozat) az ágasegyházi focisták bizonyultak a legjobbaknak.

A Ferencváros hajdani hátvédjéről elnevezett futballtalálkozót szerdán a házigazda Lezsák Sándor nyitotta meg.

Tovább
 

A szenvedés szenvedélye

E-mail Nyomtatás PDF

Tizennégy hazai, valamint partiumi és erdélyi festőművész vett részt a Kecskemét-Nagybányai festőiskola idei, sorrendben ötödik alkotótáborában, a Lakitelek Népfőiskolán.

A tábor május 15-én, szombaton kiállítással zárult a Népfőiskola Kölcsey Házában, melyen minden művész két-két alkotásával vett részt. A tárlatot ezúttal is dr. Turai Kamill esztéta, főiskolai docens méltatta.

Tovább
 

Egyetemisták a határban

E-mail Nyomtatás PDF

Április 25-én folytatta a múlt év őszén megkezdett munkáját a kiskunsági Tanyakollégium. Ez már a második volt. Az első nagyszabású kutatás, a Szent István Egyetem 120 hallgatójának és tanárának részvételével, 2002-ben és 2003-ban zajlott.

Azóta sok minden történt. Az MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézete a Tanyakollégium 24 tanyás településen folytatott kutatásait 2004-től kiterjesztette a Duna-Tisza közi Homokhátság egészére.

Tovább
 

Terítéken a magyar értékek

E-mail Nyomtatás PDF

A tatabányai Magyar vándor nevű csapat nyerte az elmúlt héten, a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Házában megrendezett, s a Kárpát-medencei általános iskolások számára meghirdetett Hungaricumok című versenyt. Második helyen a Patria, míg a harmadikon a Röszkei betyárok csapata végzett.

A vetélkedőt ez év márciusában hirdették meg. A múlt heti döntőt két internetes forduló előzte meg, melyek eredményei alapján huszonöt csapatot hívtak meg a múlt heti elő-, illetve döntőbe.

Tovább
 


162. oldal / 168

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Május >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink