Ma 2017 augusztus 22. kedd, Menyhért és Mirjam napja van. Holnap Bence napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Kiállítás nyílt a pedagógusok alkotótáborának festményeiből

E-mail Nyomtatás PDF

Augusztus 19-én délután kiállítás megnyitó volt a Népfőiskola Lakodalmas házának különtermében, ahol a Kárpát-medencei pedagógusok képzőművészeti táborában készült festményeket mutatták be az alkotók.

Tovább
 

Az öröm a keresztény ember viselete – Böjte Csaba ünnepi gondolatai Szent István királyról

E-mail Nyomtatás PDF

Idén Szent István király ünnepén a budapesti bazilikánál Böjte Csaba ferences szerzetes tesz tanúságot hitéről, életéről. Ezúttal az ünnepről, a megmaradásról, az örömről és természetesen Szent István király példájáról beszélgettünk vele.

Tovább
 

Folyamatban van a Népfőiskola termálvizének gyógyvízzé nyilvánítása

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Alapítvány jelenleg két termálkúttal rendelkezik. 2015 júniusában indult a kutak gyógyvízzé minősítési folyamata. Első lépésként alaposan megvizsgálták az oldott ásványi anyag tartalmat, és mivel megfeleltek az előírásoknak, mindkét kút megkapta a termális ásványvíz minősítést.

Tovább
 

Idén is megszervezik a Németh László műfordítói tábort a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány szervezésében 2017. augusztus 21. és 27. között idén is sor kerül a Németh László műfordítói táborra.

Tovább
 

Zajlik a Kárpát-medencében Sakkozó Magyarok XII. Világtalálkozója

E-mail Nyomtatás PDF

Idén huszonkettedik alkalommal ad otthont a Lakiteleki Népfőiskola a Kárpát-medencei Sakkozó Magyarok Világtalálkozójának. A tábor ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. A találkozóra olyan magyar, anyanyelvüket szerető és a sportágat kedvelő személyeket vártak, akik a sakkozással is erősíteni szeretnék a magyarság és az összetartozás érzését mindenkiben.

Tovább
 

Állás lehetőség

E-mail Nyomtatás PDF

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány takarítónői és mosónői állásra hirdet felvételt.

Tovább
 

Pedagógus alkotótábor a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány szervezésében idén augusztus 7 és augusztus 20 között szervezik meg Pedagógus alkotótábort a Népfőiskolán. Az alkotótábor célja az alföldi tanyavilág megörökítése, a környék művészeti értékeinek megismerésére és természetesen a szakmai tapasztalatcsere.

Tovább
 

Magyarok Nagyasszonya szobor ünnepélyes átadása

E-mail Nyomtatás PDF

Rieger Tibor Magyarok Nagyasszonya szoborajándékát 2017. augusztus 19-én, szombaton délután fél háromkor kezdődő ünnepség keretében adja át a csallóközi Királyfiakarcsa népének. Szeretettel várjuk a Szent István téren és a Cserkészparkban tartandó közös rendezvényünkre!

Tovább
 

CREDO koncert a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

A versek erejével szólította meg a Kárpátmedencei Nemzetpolitikai Szabadegyetem résztvevőit augusztus 10-én a kárpátaljai CREDO verséneklő együttes a Népfőiskolán.

Tovább
 

A 96 éves Csapó Endre összegezte 1956-os írásait

E-mail Nyomtatás PDF

„Egy megalázott nemzet elkeseredett védekezése és szabadságvágya fejeződött ki ezekben a fiatalokban.” Lapunk hűséges olvasói számára ismerős lehet Csapó Endre neve, már csak azért is, mert a hosszú évek során több ízben adott interjút a Magyar Fórum számára.

Tovább
 


1. oldal / 147

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink