Ma 2017 június 23. péntek, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Hírek

Megjelent a RETÖRKI Rendszerváltó Archívum című folyóirata

E-mail Nyomtatás PDF

Ezúton szeretnénk szíves figyelmébe ajánlani a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) folyóiratának 2017-es második számát, a "Zászlóshajók" címet viselő Rendszerváltó Archívumot. A folyóirat júniusi száma a sajtó rendszerváltáskori szerepébe igyekszik betekintést nyújtani.

Tovább
 

A magyar huszár, a magyar tanya és Torockó épített öröksége is hungarikum lett

E-mail Nyomtatás PDF

A magyar huszár, a magyar tanya és az erdélyi Torockó épített öröksége is bekerült a hungarikumok gyűjteményébe a Hungarikum bizottság döntése értelmében; emellett a Magyar értéktár is bővült, öt tétellel - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden Kecskeméten a bizottság ülését követően.

Tovább
 

Szemléletváltás

E-mail Nyomtatás PDF

Az ember élete során kerülhet olyan helyzetbe, hogy újra kell építeni megszokott, jól bejáratott életét. Vannak remek gondolatai, de mégsem tudja megvalósítani vágyait, elképzeléseit. Nehezen lép ki komfortzónájából ahhoz, hogy saját ötleteit megvalósítsa, vállalva ezzel, hogy önmaga ura legyen.

Tovább
 

Robotot ajándékoztak a lakiteleki iskolának

E-mail Nyomtatás PDF

Hatalmas sikere volt a lakiteleki iskolások körében annak a robotnak, amelyet ajándékba kaptak a Lakitelek Népfőiskolától.

Tovább
 

Még mindig lehet jelentkezni a Néptáncosok szakmai alkotótáborába

E-mail Nyomtatás PDF

2017. július 2. és július 9. között szakmai alkotótáborra kerül sor a Népfőiskolán, ahol néptáncosok bővíthetik ismereteiket bagi és felcsiki táncok tanulásával. A tábor ideje alatt élő zenére rophatják a táncokat a résztvevők.

Tovább
 

Akadálymentes nap a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

Idén 16. alkalommal rendezik meg az Egészségkárosultak napját a Lakiteleki Népfőiskolán. Az egész napos találkozóra 2017. július 1-jén kerül sor.

Tovább
 

Lezsák Sándor az Ünnepi Könyvhéten dedikálta új könyvét

E-mail Nyomtatás PDF

Atilla fia, Csaba királyfi címmel 12 jelenésből álló romantikus népszínművet írt Lezsák Sándor költő, író. A darab a Kairosz Kiadó gondozásában jelent meg a 88. Ünnepi Könyvhétre.

Tovább
 

Lakitelek - madártávlatból

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Alapítvány támogatásával készült egy Lakitelekről szóló film, amely öt percben mutatja be a település épített örökségét és természeti kincseit.

Tovább
 

Lovas polgárőrök tanultak és vizsgáztak a Népfőiskolán

E-mail Nyomtatás PDF

„Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas tagozata a hétvégén rendezte meg soron következő képzését a Népfőiskolán, melynek végén a résztvevők egy vizsga keretében bizonyságot tettek tudásukról.

Tovább
 

Kárpát-medencében Sakkozó Magyarok XXII. Világtalálkozója

E-mail Nyomtatás PDF

A Népfőiskola Alapítvány rendezésében folytatódik az 1996-ban indult, Kárpát-medencében Sakkozó Magyarok XXII. Világtalálkozója sakk-verseny sorozat, melyre tisztelettel várjuk a visszatérő és új játékosokat, családtagjaikat, kísérőiket.

Tovább
 


1. oldal / 141

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2017. Június >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
121314161718
19202122232425
2627282930  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink