Ma 2017 december 18. hétfő, Auguszta napja van. Holnap Viola napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Demeter Petra: Befejezetlen rendszerváltozás
E-mail Nyomtatás PDF

Demeter Petra különdíjban részesült a Lakiteleki Találkozó 30. évfordulóján, a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezett X. Fiatal Politológusok Találkozóján tartott előadásával. A teljes dolgozat az írás végén elérhető."A tanulmány célja, hogy megtalálja erre a kérdésre a választ, primer és szekunder adatok felhasználásával. Valamint, hogy bemutassa Bankháza puszta ellentmondásokkal, viszontagságokkal teli történetét az itt élők és helytörténészek elbeszélései, továbbá korábban megjelent monográfiák segítségével. Az írás választ keres arra a kérdésre, hogy az egykoron jelentős kereskedő útvonal részeként virágzó puszta hullámzó búzamezőit és legelő marhacsordáit, hogyan tiporták el a XX. század háborúi. Az 1900-as években önállóságáért harcoló terület, milyen nagy árat fizetett a hosszú éveken keresztül kérvényezett önálló településsé nyilvánításáért, és miként válhatott Magyarországon biztonságpolitikai kérdéssé ennek a sokak számára ismeretlen településnek a sorsa." (részlet)


Demeter Petra írása letölthető a FiPoliT oldalán.

FiPoliT


Vissza

 

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2017. December >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink