Ma 2018 szeptember 19. szerda, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


A Lakitelek Népfőiskolán tanácskoztak a tűzvédelem szakmai kérdéseiről
E-mail Nyomtatás PDF

2017. október 3-4. között a Népfőiskolán tartották a VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napokat, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága, a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja, valamint a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesülete szervezésében. A tanácskozás telt ház mellett zajlott a Kölcsey Házban.A konferencia megnyitóján Gyapjas János tű. ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese üdvözölte a megjelenteket.

Dr. Farkasinszki Lóránt, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója köszöntőjében kiemelte: a már hatodik alkalommal megszervezett konferencia kezdi elérni valódi célját, hiszen a Kölcsey Ház terme kezd kicsi lenni az érdeklődők magas száma miatt. Az ilyen találkozók alkalmasak arra, hogy a tűzvédelem egyes kérdései megvitathatók legyenek a mérnökök, tervezők, hatósági munkatársak, a megrendelő ügyfelek, vállalkozók, gazdasági társaságok között, továbbá új emberi és szakmai kapcsolatok is kialakulhatnak a szereplők között.

Barta Lajos, a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara elnöke örömét fejezte ki, hogy a tanácskozás a tűzvédelmi szakemberek továbbképzését is szolgálja, valamint lehetőséget biztosít arra, hogy az előadókkal közvetlenül is lehessen konzultálni. A tűzvédelmi előírásokkal tisztában kell lenniük a tervezőknek és a kivitelezőknek is, követniük kell a változásokat, ehhez is hozzájárul a tanácskozás. A konferencia példát mutat más megyék szakmai kamarái számára.

Lengyelfi László, a Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Tagozatának elnöke köszönetet mondott a szervezőknek a kétnapos továbbképzés megszervezéséért. Hozzátette: a tanácskozásnak helyet adó Lakitelek Népfőiskolán látható a dinamikus fejlődés, az ellátás színvonala szintén folyamatosan erősödik. Elképzelhető, hogy a következőkben valóban kinövi a konferencia a Kölcsey Házat, azonban bízik abban, hogy a továbbiakban is lehetőség lesz a Népfőiskolán megrendezni a konferenciát.

Az idei évben a robbanásvédelem kérdéskörét vitatták meg a résztvevők, ennek keretében előadások hangzottak el többek között a por- és gázrobbanásról, hasadó-nyíló felületek kialakulásáról, villamos és nem villamos robbanásbiztonságról, éghető folyadékok robbanásvédelméről, továbbá tűzjelző berendezések különböző fajtáiról is.

Varga Zoltán

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Vissza

 

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink