Ma 2018 július 22. vasárnap, Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


A Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar koncertje Lakiteleken
E-mail Nyomtatás PDF

A Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar 2015 nyarán szerveződött határon túli és magyarországi fiatalokból. Azóta minden nyáron, a Népfőiskolán találkoznak, és itt készülnek koncertsorozatuk bemutatására.Mesteri hangszeres játékukat idén elsőként a Népfőiskola Lakodalmas Házának impozáns termében hallhatta a közönség.

A koncerten a kárpát-medencei magyarok összetartozásáról zengett minden hang és előadást bensőséges egyetértés hatotta át. A muzsika hallatán csak úgy beleremegett a hálás közönség szíve, és a koncert alatt érezhető volt, hogy itt egy húron pendül hallgató és művész egyaránt. Valami csodálatos erőtől duzzadó és egyszerre finom dallamok hirdették azt, hogy itt most nem csupán egy hagyományos koncertre jöttek a nézők.

Schwartz József és Nyers Alex karnagyok vezetésével az idei koncerten többek között elhangzott Rossini A Sevillai Borbély-Nyitánya, Kodály Zoltán Kállai kettőse, valamint Liszt Ferenc Magyar rapszódiája. Idén egy zenekari tag által írt darab ősbemutatójára is sor került. A zenészek azonban további meglepetést tartogattak. Miután visszatapsolták őket, bemutatták a Nemzeti Ifjúsági Zenekar indulóját, amelyet szintén a zenekar egyik tagja alkotott. A darabot maga a szerző vezényelte.

A ráadás nem várt ajándék volt, megkoronázta az estet, melyet sokan bizonyára soha nem felejtenek el.

A koncert végét jelző hangok valószínűleg sokáig ott zengedeznek majd a hallgatóság fülében, hiszen mindegyik hang azt erősítette meg az emberekben, hogy bárhová is sodort minket a történelem vihara, igenis jó magyarnak lenni.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Vissza

 

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Július >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink