Ma 2018 június 20. szerda, Rafael napja van. Holnap Alajos és Leila napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


A labdarúgásban a lelki egészség is fontos
E-mail Nyomtatás PDF

A Lakiteleki Népfőiskolán rendezték meg a Grosics Kupát a városi általános iskolák számára. A két napos labdarúgó torna eredményeit csütörtök délután ismertették. A díjakat Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány elnöke és Kű Lajos, olimpiai ezüstérmes magyar labdarúgó, az Aranycsapat Alapítvány elnöke adták át.Az eredményhirdetés előtt Kű Lajos Grosics Gyuláról, a kupa névadójáról, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett magyar labdarúgóról, az Aranycsapat kapusáról beszélt a fiatal focistáknak.

A labdarúgás megtanítja a fiatalokat a csapatmunkára, a küzdelemre, emellett jellemformáló ereje van. Azok a gyerekek akik sportolnak, egészségesebbek – fogalmazott Kű Lajos, majd hozzátette, hogy a kitartás és az akaraterő mellett a legfontosabb a lelki egészség. Mint mondta, fontos, hogy a nemzeti összetartozás érzésével a Mindenható Isten dicsőségére játsszanak és éljenek ezek a gyerekek. Lényeges, hogy tisztában legyenek a történelmünkkel, és azzal, hogy honnan jöttünk és hová tartunk – hangsúlyozta az Aranycsapat Alapítvány elnöke.

Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő beszédében biztatta a focistákat és büszkén beszélt az Aranycsapat sikereiről a fiataloknak, valamint köszönetet mondott a felkészítő tanároknak.

A Grosics Kupa eredményei:


Alsó tagozat

1. Kiskőrös

2. Lajosmizse

3. II. Rákóczi (Kecskemét)

4. Izsák

5. Kerekegyháza


Felső tagozat

1. Kiskőrös

2. Izsák

3. Lajosmizse

4. Móra Gimn.

5. Kerekegyháza


Alsó tagozat

Gólkirály: Dörmő Ádám, Kiskőrös

Legjobb játékos: Nagy Kristóf, II. Rákóczi (Kecskemét)

Legjobb kapus: Faragó Ádám Gyula, Lajosmizse


Felső tagozat

Gólkirály: Soós Zoltán, Kiskőrös

Legjobb játékos: Bárdi Áron, Izsák

Legjobb kapus: Pető Gábor, Lajosmizse

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Vissza

 

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Június >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink