Ma 2018 június 20. szerda, Rafael napja van. Holnap Alajos és Leila napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Kalandozás a festészet világában
E-mail Nyomtatás PDF

2007 óta a Népfőiskolán rendszeresen megszervezik azt az alkotótábort, melyben együtt dolgoznak határon túli és hazai művészek. A Kecskeméti-Nagybányai Alkotótábor elnevezésű művésztábort 2007-ben Lezsák Sándor a lakiteleki Népfőiskola Kuratóriumának elnöke hozta létre Péter Zoltán, művészetpártoló vállalkozó javaslatára. Már a harmadik alkotótáborban a résztvevők úgy döntöttek, hogy megalapítják a Nagybánya-Kecskemét Alkotó Baráti Társaságot.A Lakiteleki Népfőiskola azóta is rendszeresen lehetőséget nyújt a társaság tagjainak a közös munkához.

A táborban festőművészek, grafikusok és művészetpedagógusok alkotnak közösen. Az alföldi táj, a tanyavilág évről évre megihleti a művészeket. A közös munka pedig fejlődési lehetőséget biztosít számukra, hiszen gondolatokat tudnak cserélni, technikákat és fortélyokat tanulhatnak egymástól. A művészek a Tőserdőben, a tőzegbányánál és Szentkirályon is alkottak.

Goór Imre, festőművész a tábor vezetője és szervezője elmondta, hogy zömmel olyan személyek vesznek részt az alkotótáborban, akik hosszú ideje festenek, méghozzá magas szinten.

A tábor szervezését néhány éve Dudás Gyula nevű kollégám hagyományozta rám, és én ezt a munkát szívesen végzem – mondta Goór Imre. Beszélgetésünk során a művész büszkén mesélte, hogy apai örökségként éli meg a festőművészetet. Tovább viszi édesapja id. Goór Imre kecskeméti festőművész hivatását.

A tábort inkább szervezem, mint vezetem, mert itt mindenki önálló – tette hozzá a művész.

Goór Imre elmondása szerint mindenki a saját tempójában dolgozott. Volt, aki három napig készített egy festményt, és volt, aki ezalatt az idő alatt többet festett. Mindez a stílustól függ, hiszen vannak olyanok, akik realista módon festenek, vannak, akik inkább az impressziókat helyezik előtérbe, valaki pedig expresszív módon alkot – tette hozzá Goór Imre.

A közel két hetes időszak végéhez közeledve, ma egy tárlaton mutatták be alkotásaikat. Az itt kiállított képeket a művészek a Népfőiskolának ajándékozták.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Vissza

 

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Június >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink