Ma 2017 február 22. szerda, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Tájékoztatjuk a Népfőiskola Alapítvány látogatóit, hogy a Népfőiskolai beruházás első részének munkálatai befejeződtek.

A program második részében a meglévő épületeink felújítása megkezdődött, ezért a Népfőiskola az IKSZT programjain kívül, külső rendezvényeken várja a résztvevőket. Mindezekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Véget ért a megyei Hungarikum verseny
E-mail Nyomtatás PDF


A középiskolások vetélkedőjét követően, az általános iskolások számára február 16-án rendezték meg a Lakiteleki Népfőiskolán a Megyei Önkormányzat által meghirdetett „Értékőrzők Bács-Kiskunban" című versenyt.

A megyei döntőt megelőzően két vebes fordulón vettek rész a fiatalok, ahol elsősorban szakmai tudásról, kreativitásról és csapatjátékról tettek tanúságot. Az első fordulóban a saját környezetükből egy olyan értékre kellet javaslatot tenniük a települési vagy megyei értéktárba, ami még jelenleg nincs nyilvántartásba véve. A második fordulóban ezt a javaslatot vicces, interaktív, izgalmas megoldással mutatták be. A harmadik fordulóban pedig csapatjátékokon vettek részt.

Én azt gondolom, ezek a gyerekek értékőrzők lesznek a saját településeiken – mondta Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési intézet tanácsadója, majd hozzátette, hogy a részt vevő fiatalok láthatóan büszkék arra, hogy náluk is vannak fontos, értékes dolgok

Az általános iskolások közül a soltszentimrei Verebek nevű csapat bizonyult a legügyesebbnek, így ők képviselhetik majd megyénket a Kárpát-medencei a döntőben.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Vissza

 

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2017. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  5
  6  7  8  91112
13141516171819
20212223242526
2728     

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink