Ma 2018 május 28. hétfő, Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Konferencia a könyvkiadás helyzetéről
E-mail Nyomtatás PDF


A hétvégén tartották a Negyed évszázad a könyvkiadásban című konferenciát, melyen a kortárs magyar irodalom, valamint a könyv- és lapkiadás jelenkori helyzetéről tanácskoztak.

A konferencián szóba került többek között az Alexandra könyvesbolthálózat válsága is, mellyel kapcsolatban a konferencián résztvevő könyvszakma képviselői, egy nyilatkozat aláírásával fejezték ki, hogy aggódnak a magyar könyvkiadás sokszínűségéért, a magyar könyves kultúra és irodalom jövőjéért.

A tanácskozás alkalmával megvitatták többek között a határon túli könyvkiadás és terjesztés kérdését, valamint arra keresték a megoldást, hogyan lehet népszerűsíteni az irodalmat a közoktatásban.

Lezsák Sándor, a  Lakitelek Népfőiskola vezetője, a Magyar Országgyűlés alelnöke a konferencia záró alkalmán elmondta, hogy ennek a másfél napnak a tematikáját az Alexandra könyvesbolthálózat körüli botrány nem árnyékolta be, hanem meghatározta. Elmondása szerint természetes, hogy meg kellett szólalniuk, valamint meg kellett nézni, hogy van e feladatuk ebben az ügyben.

Az itt megfogalmazott gondolatok közül, valóban nagyon sokat tudunk rögzíteni, és egyrészt hasznosítani, másrészt megerősítettek bennünket az eddigi törekvéseinkben – hangsúlyozta Lezsák Sándor.

Az Országgyűlés alelnöke a népfőiskola munkájának fontosságáról is beszélt. Beszámolt az értékfelmérő kollégiumok által végzett munkáról és szólt a Népfőiskola jövőjéről is.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Vissza

 

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Május >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink