Ma 2017 február 22. szerda, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Tájékoztatjuk a Népfőiskola Alapítvány látogatóit, hogy a Népfőiskolai beruházás első részének munkálatai befejeződtek.

A program második részében a meglévő épületeink felújítása megkezdődött, ezért a Népfőiskola az IKSZT programjain kívül, külső rendezvényeken várja a résztvevőket. Mindezekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Konferencia a könyvkiadás helyzetéről
E-mail Nyomtatás PDF


A hétvégén tartották a Negyed évszázad a könyvkiadásban című konferenciát, melyen a kortárs magyar irodalom, valamint a könyv- és lapkiadás jelenkori helyzetéről tanácskoztak.

A konferencián szóba került többek között az Alexandra könyvesbolthálózat válsága is, mellyel kapcsolatban a konferencián résztvevő könyvszakma képviselői, egy nyilatkozat aláírásával fejezték ki, hogy aggódnak a magyar könyvkiadás sokszínűségéért, a magyar könyves kultúra és irodalom jövőjéért.

A tanácskozás alkalmával megvitatták többek között a határon túli könyvkiadás és terjesztés kérdését, valamint arra keresték a megoldást, hogyan lehet népszerűsíteni az irodalmat a közoktatásban.

Lezsák Sándor, a  Lakitelek Népfőiskola vezetője, a Magyar Országgyűlés alelnöke a konferencia záró alkalmán elmondta, hogy ennek a másfél napnak a tematikáját az Alexandra könyvesbolthálózat körüli botrány nem árnyékolta be, hanem meghatározta. Elmondása szerint természetes, hogy meg kellett szólalniuk, valamint meg kellett nézni, hogy van e feladatuk ebben az ügyben.

Az itt megfogalmazott gondolatok közül, valóban nagyon sokat tudunk rögzíteni, és egyrészt hasznosítani, másrészt megerősítettek bennünket az eddigi törekvéseinkben – hangsúlyozta Lezsák Sándor.

Az Országgyűlés alelnöke a népfőiskola munkájának fontosságáról is beszélt. Beszámolt az értékfelmérő kollégiumok által végzett munkáról és szólt a Népfőiskola jövőjéről is.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Vissza

 

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2017. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  5
  6  7  8  91112
13141516171819
20212223242526
2728     

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink