Ma 2018 május 28. hétfő, Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Úszóverseny a Gyarmati Dezső Tanuszodában
E-mail Nyomtatás PDF


A Népfőiskola, mint Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér idén először rendezte meg úszóversenyét a Gyarmati Dezső Tanuszodában, amely az egészségtudatos életmód fejlesztése témakörében szerveződött. A megjelenteket Molnárné Lezsák Anna köszöntötte.

Beszédében felhívta a fiatalok figyelmét az uszoda névadójára, és mesélt is nekik Gyarmati Dezsőről, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett magyar vízilabdázóról, aki egyben a Népfőiskola kurátora is volt.

A megmérettetésen mintegy 75 lakiteleki diák vett részt, és hogy erősítsék bennük az egészséges életmód és a táplálkozás fontosságát, csakis biokertészetben termelt sárgarépát, zöldséget, gyümölcsöt kínáltak számukra.

Kis Márta, a népfőiskola munkatársa elmondta, hogy az egészségmegőrzés témakörében már megszólították a nyugdíjasokat és a középkorosztályt, most pedig úgy gondolták, hogy az ifjúság körében szeretnék népszerűsíteni a mozgás örömét, az egészségtudatos táplálkozást, valamint az egészséges életmód kialakításának fontosságát.

A Népfőiskola tanuszodáját egyébként gyakran látogatják a fiatalok, hiszen tanóra keretében itt fejleszthetik úszó képességüket, persze csak akkor, ha nem a lovas oktatást választják helyette. Talán ennek is köszönhető, hogy igazi versenyhangulat és egymásnak való szurkolás töltötte meg a a számukra jól ismert termet. Az úszóversenyen szerzett tapasztalataik, pedig mindenképpen segítenek a gyermekeknek abban, hogy megtanulják kezelni a sikert, vagy éppen a kudarcot. A rendezvény lebonyolításában testnevelő pedagógusok segédkeztek.

A szervezők azt is elmondták, hogy reményeik szerint a versenyt jövőre is megrendezik, és ezzel hagyományt teremtenek.

A verseny után senki sem távozott üres kézzel, hiszen a befektetett munka eredményeként mindenki kapott emléklapot és egy kis meglepetést is.


Úszóverseny eredmények korcsoport és nemek szerint

Korcsoport

Helyezés

Lányok

Fiúk

3.

I.

Gencsi Márta

Barta Bulcsú

2.

Gödény Kitti

Erdős Boldizsár

3.

-

Polovits István

4.

I.

Erki Virág

Balla Dániel

2.

Varga Réka

Kutasi Balázs

3.

Heinrich Gyöngyvér

Molnár Benedek

5.

I.

Németh Gréta

Tálas Regő

2.

Sütő Lilla

Oláh Alexander

3.

Barta Panna

Csató Tamás

6.

I.

Balla Vivien

Heinrich Zalán

2.

Illés Janka

Varga Dániel

3.

Révész Lili

Faragó József

7.

I.

Kutasi Márta

Kiss Gergely

2.

Balla Kitti

Nagy Árpád

3.

­-

Kiss András

8.

I.

Riczu Regina

Nagy Ádám

2.

Heinrich Blanka

Molnár Márti

3.

-

Németh Péter


Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Vissza

 

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2018. Május >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink