Ma 2017 október 22. vasárnap, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.

Tájékoztatjuk Látogatóinkat, hogy a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciója és fejlesztése keretében a beruházás első része befejeződött, a második ütem folyamatban van.

A Népfőiskola Alapítvány a beruházás ideje alatt is várja Látogatóit programjaival, szolgáltatásaival, melyekről továbbra is tájékoztatjuk honlapunk olvasóit.


Meghívó „A kolozsvári Bethlen Gábor szoborállítás emlékezete” c. könyv bemutatójára
E-mail Nyomtatás PDF


A Bethlen Gábor Alapítvány – a Hitel Könyvműhely gondozásában megjelent – "a Bethlen Gábor Alapítvány Aranykönyve", amely emléket állít a közadakozásból megvalósított 2013. október 23-i kolozsvári szoborállításnak. E kortörténeti dokumentum kötettel az Alapítvány köszönetét fejezi ki e sikeres civil együttműködés résztvevőinek és támogatóinak. A kötet ünnepélyes bemutatója 2016. december 19-én hétfőn lesz, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A Bethlen Gábor Alapítvány „A kolozsvári Bethlen Gábor szoborállítás emlékezete” című c. könyvének ünnepélyes bemutatóját 2016. december 19-én hétfőn 14 órakor,

a /Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum /

RETÖRKI Tanácskozó termében (1062 Bp. Andrássy út 100.) tartja.

Dr. Bíró Zoltán, a RETÖRKI főigazgatója, a Bethlen Gábor Alapítvány kurátora bevezetője.

A könyvről és a szoborállításról beszélnek:

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a BGA Kuratóriuma elnöke, fővédnök

Komlóssy József (Svájc) ny. erdőmérnök; az Európa Tanács, az ENSZ autonómia szakértője

Adorjáni László ref. lelkész, a Kolozsvár- Alsóvárosi (Kétágú) református templom lelkésze

A könyvbemutatón részt vesznek;  Péterfy László szobrászművész, a szobor alkotója, Nagy András grafikus, a könyv tervezője, és a könyv két szerkesztője: Magyary Rozália és Bakos István a BGA kurátorai.

"A Bethlen Gábor Alapítvány Aranykönyve" emléket állít a 2013 október 23-kai kolozsvári Bethlen Gábor-szoborállításnak. A szép kiállítású, színes kortörténeti kiadványt köszönetként készíttette az Alapítvány Kuratóriuma a közadakozásban részt vett szoborállítók tiszteletére. Teljes névsoruk az Aranykönyv 137-148. oldalán olvasható. Ez a nekik szánt könyvadomány - csakúgy mint a civil összefogás eredményeként megvalósított kolozsvári emlékjel -, a nemzeti szolidaritás és együttműködés karácsonyi üzenete.

Az ünnepi könyvbemutatóra tisztelettel meghívjuk a magyar napilapok, hetilapok, és a média képviselőit, hírvivőit.

Szeretettel hívjuk és várjuk a közadakozásban és a szoborállításban részt vett nemzettársainkat, akik tiszteletpéldányaikat helyben átvehetik. Az erdélyi szoborállítók Kolozsváron kapják meg karácsonyi könyvajándékukat.

Az ünnepélyes könyvbemutatón szívesen látjuk a BGA, a kolozsvári szoborállítás és az Aranykönyv iránt érdeklődőket is. 

Budapest, 2016. december 9-én

A Bethlen Gábor Alapítvány Kuratóriuma


Vissza

 

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2017. Október >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  5  6  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink